Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česi sa pustili do Slováka na autobusovej stanici: Antifa Praha, kričali a mlátili ho!

Polícia teraz po útočníkoch pátra Zobraziť galériu (2)
Polícia teraz po útočníkoch pátra (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Nemilé privítanie. Mladý slovenský pár vycestoval v polovici februára autobusom do Prahy, kde na nich čakalo nepríjemné prekvapenie. Krátko po tom, čo vystúpili na autobusovej stanici Florenc, ich napadli neznámi mladíci, ktorí zrejme patrili do jednej z pražských extremistických skupín. Slovenky sa ani nedotkli, jej partnera však zmlátili tak, že skončil v nemocnici.

Neznámi násilníci po útoku z miesta ušli a polícia po nich dodnes pátra. Incident sa odohral v piatok (15. februára) krátko po pol druhej, kedy na stanicu Florenc pricestoval autobus z Bratislavy. Mladý pár zo Slovenska vystúpil z autobusu a namieril k vjazdu na stanicu, kde sa minul so štvoricou mladíkov.

Tí sa po tom rozdelili na dvojice a jedna z nich zaútočila na Slováka (35). Jeden z nich ho z celej sily udrel päsťou do hlavy. "V tu chvíľu sa pridal aj druhý a obaja ho začali biť takou silou, že napadnutý skončil na zemi," uviedla pražská policajná hovorkyňa Jana Rösslerová.

Polícia má podozrenie, že išlo o členov extrémistickej skupiny. "Keďže počas útoku dvojica niekoľkokrát zakričala heslo Antifa Praha, kriminalisti na prípade spolupracujú s kolegami zaoberajúcimi sa extrémizmom," dodala hovorkyňa. Útok trval len niekoľko sekúnd a útočníci hneď po tom z miesta ušli. Zraneného mladíka odviezla sanitka do nemocnice, kde sa musel podrobiť lekárskemu zákroku.

Útočníkov zachytila bezpečnostná kamera.
Zobraziť galériu (2)
Útočníkov zachytila bezpečnostná kamera.  (Zdroj: Polícia ČR)

Po ošetrení sa vrátil späť na Slovensko. Polícia zaistili kamerové záznamy z miesta, na ktorých je zachytený nielen incident, ale aj útočníci. Žiada preto verejnosť, ale aj svedkov o pomoc pri pátraní po neznámych mladíkoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu