Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bývalá slovenská tenistka: Fíha, aj jej dcéra je už známa!

Karin Habšudová Zobraziť galériu (5)
Karin Habšudová (Zdroj: AVON)

BRATISLAVA - Tenistka Karin Habšudová sa zapísala do histórie športu ako prvá Slovenka, ktorá sa prebojovala do top desiatky svetového tenisového rebríčka. A hoci svoje deti vedie k pohybu a športu, jedna z jej dcér si to teraz namierila trochu iným smerom.

Karin Habšudová sa narodila 2. augusta 1973. Ako dieťa sa venovala modernej gymnastike. S tenisom začínala ako 10-ročná, o tri roky neskôr začala chodiť na súťaže. 

Galéria: Karin Habšudová

V roku 1990 po boku Češky Andrey Strnadovej vyhrala juniorskú štvorhru vo Wimbledone a následne bola vyhlásená za juniorskú majsterku sveta. O rok neskôr vyhrala v dvojhre na US Open a bodovala aj vo štvorhre na Australian Open. 

V roku 1992 sa stala v rámci WTA Tour nováčikom s najvyšším vzostupom. Habšudová sa postarala o historický zápis slovenského tenisu – bola prvou hráčkou v elitnej šestnástke v newyorskom šampionáte WTA Tour roku 1996. Bol to úspešný rok – dostala sa do štvrťfinále na Roland Garros, v Berlíne vyradila viaceré hviezdy a prehrala až finále so Steffi Graf. 

Bývalá slovenská tenistka: Fíha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Vo februári 1997 sa vyšplhala na 10. priečku tenisového rebríčku – bola prvou Slovenskou, ktorá prenikla do TOP 10. V premiére na Hopmanovom pohári v Perthe roku 1998 sa v tíme s Karolom Kučerom postarala o historické víťazstvo Slovenska. Na okruhu WTA sa prebojovala do piatich finále, svoj jediný titul získala roku 1999 v rakúskom Pörtschachu. 

Štartovala na olympijských hrách v Atlante ´96 a Sydney 2000. Posledný zápas profesionálnej kariéry odohrala roku 2003 na US Open. Karin Habšudová bola uvedená do Siene slávy slovenského tenisu 18. apríla. 2007.

Bývalá slovenská tenistka: Fíha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Karin Habšudová je vydatá za bývalého komunálneho politika Milana Cíleka. Majú tri deti – dcéru Lauru a Nicole a syna Martina. 

Začiatkom tohto roka sa zviditeľnila Habšudovej mladšia dcéra, ktorá sa rozhodla zahrať si v Oteckoch. Ambiciózna slečna sa prihlásila na konkurz. „Hrala už v divadelnom predstavení, chodila na dramatický krúžok, tancovala, takže viem, že takéto sklony čiastočne má,” povedala pre Markízu Karin. 

Bývalá slovenská tenistka: Fíha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Bývalá slovenská tenistka: Fíha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Viac o téme: Karin Habšudová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu