Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenská herečka sa znovu narodila: Najprv drogy, potom stret s teroristami!

Zuzana Fialová Zobraziť galériu (8)
Zuzana Fialová (Zdroj: snd)

BRATISLAVA - Patrí k popredným herečkám Slovenského národného divadla, diváci ju poznajú aj z filmov a seriálov, dokonca v úlohe porotkyne a moderátorky aj z televíznych šou. Talentovaná Zuzana Fialová si však prešla peklom ešte predtým, než sa stala masovo známou a ďalšiu nepríjemnú ranu jej život uštedril pred 8 rokmi.

Zuzana Fialová vyštudovala na konzervatóriu hudobno-dramatický odbor a vo vzdelávaní pokračovala na VŠMU. Na prelome 80. a 90. rokov začala účinkovať v televíznych filmoch. Ešte ako študentka si zahrala v SND Shakespearovu Júliu, v národnom divadle už pôsobí viac ako 20 rokov. 

Jej začiatky boli poznačené jedným vážnym úletom. Bohémsky život a bydlisko v tom čase v neslávne známej Petržalke ju totiž priviedli k drogám. Našťastie to netrvalo dlho a dokázala sa z toho dostať sama. Počas premiéry BratislavaFilmu, ktorý ukazoval problém násilia drog v našom hlavnom meste, pre topky.sk povedala: „Sama som to zažila a nie všetci, čo to so mnou zažívali, to aj prežili.”

Záber z nakrúcania BratislavaFilmu
Zobraziť galériu (8)
Záber z nakrúcania BratislavaFilmu

V roku 2011 sa zas Zuzana nechcene ocitla v centre pozornosti. Na vlastnej koži totiž zažila vyčíňanie teroristov. Práve, keď sa s kolegom Ľubošom Kostelným nachádzala na moskovskom letisku Domodedovo, bol na ňom spáchaný atentát. Fialová mala zranené ucho a museli jej ho zašívať. Šrapnel vraj zasiahol aj rebro. „Mala som rozstrieľanú celú pravú polovicu tela až po ucho, pozrite sa, ako mi ho v ruskej nemocnici zošili. Vyzerám trochu ako upír,” predviedla minulý rok českým novinárom staré zranenie. V tele má doteraz 5 šrapnelov. 

Zuzana Fialová bola hospitalizovaná v ruskej nemocnici.
Zobraziť galériu (8)
Zuzana Fialová bola hospitalizovaná v ruskej nemocnici.

Zuzana Fialová sa narodila 17. mája 1974, je dcérou známeho horolezca Ivana Fialu. V divadle vytvorila množstvo postáv výrazných a silných žien. Je známa zo seriálov Panelák či Ordinácia v ružovej záhrade. Ako porotkyňa sa predstavila v šou Let‛s Dance, ktorú najprv vyhrala aj moderovala, a tiež v Tvoja tvár znie povedome. Moderovala aj tanečnú súťaž ShowDance na Jojke. Je rozvedená, má syna Davida. 

Viac o téme: Zuzana Fialová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu