Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mŕtvy muž (48) zázračne ožil počas prevozu do márnice: Sestričky nechceli veriť tomu, čo videli

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

GLOUCESTER - Lekári sa šesť hodín snažili oživiť 48-ročného muža z anglického grófstva Gloucestershire, rodine napokon oznámili, že umrel na zástavu srdca. Viac ako dvadsať minút po tom, ako bol vyhlásený za mŕtveho, ho preniesli do márnice. Vtom si zdravotné sestry všimli, že sa hýbe. "Nebožtík" priam zázrakom ožil.

Joao Araujo je známy ako "zázračný muž". Tento titul si právom zaslúži, keďže po vyše dvadsiatich minútach od údajnej smrti vstal z mŕtvych. Všetko sa odohralo po tom, ako počas šoférovania v aute, v ktorom sa viezla aj jeho žena, dostal zástavu srdca. Oči sa mu prevrátili a rukami sa snažil pevne zvierať volant. Manželka Grazielle okamžite zalarmovala suseda, ktorý privolal záchranárov. Tí Joaa previezli do nemocnice. Po šiestich hodinách oživovania lekári skonštatovali jeho smrť. 

Mŕtvy muž (48) zázračne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Grazielle oznámila túto strašnú správu svojim deťom aj rodine v Portugalsku. To však ešte netušila, čo sa stane už o pár minút. Počas prevozu mužovho tela do márnice sa totiž náhle pohol, čo zaregistrovali aj sestričky. Lekári ho hneď vyšetrili a zistili, že do Araujovho srdca opäť cirkuluje krv. Tri dni bol v kóme. 

Lekári ho presunuli do samostatnej miestnosti, bol dezorientovaný a zmätený. Neustále stláčal núdzové tlačidlo. Rodine povedali, že jeho mozog mohol kvôli tak dlhému kyslíkovému deficitu utrpieť trvalé poškodenie. O dva týždne neskôr sa jeho zdravotný stav podstatne zlepšil a ešte o týždeň neskôr sa chlapík, ktorý pracuje ako poštár, dokonca vrátil do práce. "Zmenilo ma to. Každému dňu prikladám väčšiu hodnotu," vyhlásil šťastný Brit. 

Mŕtvy muž (48) zázračne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odborníci sa snažili zistiť, čo spôsobilo zástavu srdca. Joao bol totiž vo vynikajúcom zdravotnom stave a nikdy podobné problémy nemal. Lekári nakoniec dospeli k záveru, že jeho mozog neposlal do srdca správny signál. Dostal preto implantovateľný kardioverter-defibrilátor, ktorý v prípade ďalšej zástavy vyšle do srdca elektrický šok. "Lekári nemôžu uveriť tomu, že som opäť nažive a bez akýchkoľvek trvalých poškodení mozgu, srdca alebo tela," dodal zázračný muž, ktorý musí každých šesť mesiacov chodiť na kardiologické kontroly.  

Viac o téme: ZázrakOživenieSrdcová zástava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu