Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na letisku v Dubline našli papagája: VIDEO Slovák musel dokázať, že je skutočne jeho

Ľubomír s papagájom
Ľubomír s papagájom (Zdroj: Twitter/Dublin Airport)

DUBLIN - Keď minulú nedeľu na letisku v Dubline našli opusteného papagája, okamžite spustili akciu na jeho záchranu. Prostredníctvom sociálnych sietí sa zamestnanci pokúsili nájsť jeho majiteľa a ako sa zdá, zaujímavý príbeh má šťastný koniec. Malý operenec, ktorý rozpráva po slovensky, sa totiž opäť dostal do tých správnych rúk.

Toto VIDEO pobavilo milióny ľudí: Papagáj sa naučil mňaukať, rozhovor s mačkami

Podľa portálu Irish Examiner dublinské letisko spustilo výzvu prostredníctvom sociálnych médií na znovu stretnutie afrického sivého papagája so svojím majiteľom. Prihlásili sa však dokonca až štyria ľudia, ktorí sa domnievali, že sú jeho vlastníkmi.

Jedným z nich bol aj Ľubomír, ktorý tvrdil, že papagáj rozpráva po slovensky, a tak vedenie letiska dostalo dobrý nápad. Nahrať zvukovú stopu, kde sa vtákovi prihovára v jeho rodnom jazyku, ktorú potom poslali do útulku pre zvieratá v Kildare, kam bol papagáj umiestnený.

Keď operenec nahrávku začul, okamžite bol nadšený a bolo jasné, že práve Ľubomír je tým správnym majiteľom. Letisko v Dubline zverejnilo aj video, ako sa Slovák opäť stretol so svojím domácim miláčikom. Síce sa volá Hugo, ale ide o samičku papagája.

Viac o téme: PapagájLetiskoSlovákDublin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu