Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Londýnske letisko Stansted mimo prevádzky: Problémy spôsobil štart lietadla

Problémy malo lietadlo už pri štarte. Zobraziť galériu (2)
Problémy malo lietadlo už pri štarte. (Zdroj: Twitter.com/Tom Podolec Aviation)

LONDÝN - Technické problémy štartujúceho lietadla ochromili na niekoľko hodín prevádzku londýnskeho letiska Stansted. Osem pasažierov utrpelo pri incidente z piatkového večera menšie zranenia, vyplýva z oznámenia letiska, o ktorom v sobotu informovali televízia Sky News a agentúra DPA.

Cestujúci hovorili o hlasnom rachote, keď začal stroj rakúskej leteckej spoločnosti Laudamotion zrýchľovať. Pasažierov ešte na štartovacej dráhe vyzvali, aby opustili lietadlo typu Airbus A320, ktoré malo s takmer 170 ľuďmi na palube letieť do Viedne. Hovorca letiska oznámil, že lietadlo malo poruchu motora krátko po 20.00 h miestneho času. Všetky lety na Stanstede zastavili na približne tri hodiny, po ktorých prevádzku štvrtého najrušnejšieho letiska v Británii znova obnovili v plnom rozsahu.

 

 

Pasažieri na sociálnej sieti Twitter a v britských médiách vypovedali o situácii naháňajúcej strach. "Posádka kričala: Evakuovať, evakuovať," priblížil cestujúci Thomas Steer. "Môj priateľ otvoril núdzový východ a zošmykli sme sa po kĺzačke." Niekoľko starších ľudí sa pri tom podľa neho ľahšie zranilo a hneď ich ošetrili.

Problémy malo lietadlo už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com/Tom Podolec Aviation)

Viac o téme: PoruchaLietadloLetiskoŠtartLondýnStansted
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu