Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Katastrofa v dovolenkovom raji Slovákov: VIDEO Rozbúrené more a vietor zabili už sedem ľudí

Talianski hasiči odstraňujú spadnutý strom.
Talianski hasiči odstraňujú spadnutý strom. (Zdroj: SITA/AP)

RÍM – Prudká víchrica v Taliansku cez víkend zabila už sedem ľudí. Tamojší denník priblížil, že vietor zmiatol auto, v ktorom sedeli traja mladí ľudia, poškodil strechu a zvalil stromy. Medzi obeťami je aj 14-ročný chlapec, ktorého usmrtil pád jeho otca.

Silnému vetru a búrkam padlo za obete už sedem ľudí, pričom až päť životov vyhaslo v sobotu. V pondelok taliansky denník La Repubblica informoval o ďalšej tragédii, ku ktorej došlo v nedeľu v meste Acireale na východnom pobreží.   

Vozidlo s trojčlennou posádkou zmietla do mora obrovská vlna. Vo vozidle sedeli 21-ročná vodička, jej o rok starší priateľ a 27-ročný muž. Telá dvoch mladých ľudí už pobrežná stráž našla, no po treťom nezvestnom sa stále pátra. Denník spresnil, že prvé telo objavil vrtuľník pobrežnej hliadky necelé tri kilometre od pobrežia. V pondelok okolo poludnia záchranári našli telo mladej ženy. Z auta objavili iba nárazník s evidenčným číslom.

Trojica si podľa svedkov najprv dala kávu v neďalekom podniku a potom v aute pozorovali rozbúrené more.

Talianski hasiči odstraňujú spadnutý
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP)

V sobotu zahynul 14-ročný chlapec. Osudným sa mu stalo držanie rebríka, na ktorom stál jeho otec. Ten sa pokúšal opraviť vetrom poškodenú strechu. Náhly poryv vetra však muža zo šesťmetrovej výšky zhodil. Dopadol na svojho syna.

Dvaja sedemdesiatnici skonali po tom, čo sa na nich zrútila stena. O život prišiel aj 45-ročný muž vo svojom aute, keď naňho spadla borovica.  

Viac o téme: TalianskoBúrkyVíchrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu