Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Evelinkin život je jeden veľký boj: Dajte jej nádej na prvé kroky a slová!

Evelinka potrebuje vašu pomoc Zobraziť galériu (2)
Evelinka potrebuje vašu pomoc (Zdroj: archív L. B.)

PARTIZÁNSKE - Evelinke z dedinky neďaleko Partizánskeho život už od narodenia hádže ťažké polená pod nohy. Po tom, čo jej diagnostikovali vážne ochorenia, ju opustil otecko a na boj ostala sama s mamičkou. Tá sa jej snaží vynahrádzať lásku i všetku starostlivosť, ktorej rozkošné dievčatko potrebuje naozaj veľa. Ani jej sily však nie sú nevyčerpateľné a aby mohla dcérke pomáhať ďalej tak, ako si zaslúži, bude potrebovať aj pomoc iných.

(Píše Evelinkina mamička)

Po roku a pol manželstva sa nám po ťažkom pôrode narodila vytúžená dcérka Evelin, ktorá hneď po príchode na tento svet mala vážne zdravotné tažkosti. Okrem toho, že mala polámané obe kľučne kostičky a zvonom potiahnutú hlavičku, lekári jej zistili parézu plexus brachialis, nadmerné potenie a nevyvinutý sací reflex. Vtedy sa mi zrútil svet. Nasledovali vyšetrenia.

Prvotné krvné a potné testy naznačovali, že ide o cystickú fibrózu. Absolvovali sme vyšetrenia v Bánovciach nad Bebravou, 3 dni v Bratislave, ale potné testy sa zhoršovali. Až v 5 mesiaci Evelinke v Banskej Bystrici chorobu vylúčili. Myslela som, že to najhoršie je za nami. Evelka sa však stále veľmi potila a málo hýbala. Od narodenia nebola kojená, zistili jej reflux, vážne problémy s vyprázdňovaním a hlavne od pása hore slabé svalstvo. Dlho nevedela dvíhať hlavičku, či pevne sedieť.

Evelinkin život je jeden
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív L. B.)

Po ďalších neurologických vyšetreniach jej nakoniec diagnostikovali detskú mozgovú obrnu-centrálny hypotonický syndróm, ktorý sa prejavoval slabým napätím všetkých svalov v jej telíčku, oneskorený PMV a.i. Absolvovali sme 2 krát pobyt v Dunajskej Lužnej - Tetis, kde sme sa naučili cviky Vojtovej metódy. Evelinka do dnešného dňa sama pevne nechodí, takmer vôbec nerozpráva. Manžel nás však opustil, rozviedli sme sa. S dcérkou žijem sama v dedinke Ostratice pri Partizánskom.

Vďaka pomoci mojich rodičov, nadáciám aj charitatívnej zbierky a prostriedkov 2% zo zaplatenej dane dobrých ľudí Evelinka absolvovala tretíkrát rehabilitácie v Adeli Centre Piešťany. Je to účinná ale veľmi finančne nákladna liečba. Finančné prostriedky nemám, preto sa obraciam na Vás o akúkoľvek finančnú alebo nefinančnú pomoc, ktorá by nám pomohla v našom neľahkom živote.

Kontaktné údaje na Evelinkinu mamičku:

Lívia Blinová

e-mail: liviablinova@gmail.com

tel. č.: 0911 140 787

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu