Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obrovské šťastie v nešťastí! Na Zochovej bol aj Frederik: Po náročných operáciach sa zotavuje v nemocnici

Frederik Duvač je momentálne mimo ohrozenia života.
Frederik Duvač je momentálne mimo ohrozenia života. (Zdroj: FB/HOSS Sport Center)

BRATISLAVA - Päť mŕtvych študentov a ďalší ťažko zranení - taká je bilancia minulotýždňovej tragickej jazdy Dušana Dědečka, ktorý šoféroval auto takmer s dvomi promile alkoholu. Obrovské šťastie mal Frederik. Ten síce podstúpil náročné operácie, no akoby zázrakom sa zotavuje.

Rodičia študentov, ktorý sa minulú nedeľu stali obeťou opitej jazdy Dušana Dědečka, zažili najhorší víkend. Naposledy sa rozlúčili so svojimi deťmi, ktorých sa plány a ambície šmahom ruky zmarili. Oveľa väčšie šťastie mal mladý golfista a futbalista Frederik. Aj ten bol v osudný večer na zástavke Zochova na Staromestkej ulici v Bratislave. Pri Frederikovi však stáli všetci anjeli. Po náročných operáciach sa momentálne zotavuje v nemocnici. 

"Ďakujeme za podporu a modlitby, veľmi si to vážime, lebo všetko je ešte krehké. Ideme "step by step" a postupne sa po náročných operáciách zazračne uzdravuje," napísal jeho otec Ivan. Frederik patrí do Športového a golfového klubu v Trenčíne. To mu prostredníctvom sociálnej siete poslalo odkaz do nemocnice. 

Nočná nehoda v Bratislave vydesila celé Slovensko (Zdroj: Topky/Maarty)

"Dopravnej tragédií na Zochovej z pred pár dní sa bohužiaľ nevyhol ani náš člen a výborný mladý golfista či futbalový hráč Frederik Duvač. Frederik je momentálne mimo ohrozenia života a my mu na nemocničné lôžko posielame obrovskú podporu, veríme, že čím skôr sa opäť uvidíme na našom ihrisku," napísal klub. 

Tragédia na Zochovej

V nedeľu, 9. októbra, vydesila celé Slovensko nehoda, ktorá sa stala na Staromestkej ulici v Bratislave. Z podjazdu sa rýchlosťou 100km/h vyrútil opitý Dušan Dědeček, ktorý to napálil priamo do zastávky Zochova. V tej chvíli bolo na nej asi 40 ľudí. Traja študenti boli mŕtvi na mieste, štvrtého oživovali, no neúspešne. Na druhý deň v nemocnici zomrela piata obeť.

Dušan Dedeček do väzby nepôjde: Zo súdu doslova ušiel! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dědečkovi namerali takmer 2 promile alkoholu, opitý bol aj jeho syn, ktorý sedel na mieste spolujazdca. Bezprostredne po nehode ho zadržali. Sudca pre prípravné konanie ho do väzby nevzal, no prokurátor podal sťažnosť, o ktorej bude v piatok rozhodovať Krajský súd v Bratislave. 

Dědeček po pojednávaní doslova ušiel. Neskôr poskytol rozhovor dvom televíziam. V ňom povedal, že preberá plnú zodpovednosť a je pripravený niesť trest. Nechystá sa ujsť, ani inak mariť vyšetrovanie. Rodiny obetí prosí o odpustenie. 

Viac o téme: AlkoholNehodaTragédiaAutonehodaZochovaDušan Dědeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu