Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MISS komunálne a VÚC voľby 2022: Strany stavajú na istotu aj mladé sexice, páni, zbystrite pozornosť

Kandidátky, ktoré zabojujú o vašu priazeň. Zobraziť galériu (9)
Kandidátky, ktoré zabojujú o vašu priazeň. (Zdroj: Gettyimages.com, Facebook/Milan Uhrík • Republika, archív K.C., A.D, D.V., )

BRATISLAVA - Blížiace sa župné a komunálne voľby by hlavne mužské osadenstvo voličov nemuselo vždy brať len z hľadiska volebného programu či dosiahnutých skúseností. Nebudeme si klamať, aj vonkajší výzor je niečo, čo u niektorých voličov rozhoduje a my sme si preto pre vás pripravili tzv. súťaž missiek blížiacich sa spojených volieb. O vašu priazeň zabojujú aj tieto pôvabné kandidátky. Len vy môžete rozhodnúť, ktorá je najatraktívnejšia z nich.

archívne video

Voľby 2022: O post predsedu BSK sa bude uchádzať Ján Mažgút (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Diana Javorčíková, kandiduje za primátorku Banskej Bystrice

Diana Javorčíková je kandidátka na primátorku Banskej Bystrice. Vyštudovala politológiu a právo. Vedomosti uplatnila po ukončení štúdia na Mestskom úrade Banská Bystrica a na Úrade vlády SR. V ďalších rokoch sa upísala kultúre a médiám. Pracovala ako vedúca produkcie a marketingu v Bábkovom divadle na Rázcestí, ako koordinátorka výroby v dabingovom štúdiu a online redaktorka a moderátorka v RTVS. Vo všetkých týchto oblastiach jej pôsobenia, spolu s tvorbou a moderovaním relácií v banskobystrickom rádiu, pracovala aj posledné tri roky počas rodičovskej dovolenky.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Diana Javorčíková - kandidátka na primátorku Banskej Bystrice)

Jana Jányová, Smer-SD, Republika, kandiduje za starostku mestskej časti Bratislavy - Ružinov

V boji o voliča sa chce angažovať aj Jana Jányová zo strany Domov-NS. Nie je jej vraj ľahostajné, čo sa v jej okolí deje a práve veci, ktoré vidí, ju nenapĺňajú pocitom, že sa robia najlepšie, ako by sa dali. Chce ponúknuť novú víziu, novú príležitosť na rozvoj Ružinova. Programovú ponuku, ktorou sa chce uchádzať o hlasy voličov vo voľbách, chce predstaviť neskôr počas svojej kampane spolu s kandidátmi na miestnych poslancov. Ubezpečuje však, že chce definovať také témy, ktoré sú pre komplexný rozvoj mestskej časti potrebné a dôležité. Prisľúbila, že sa bude venovať všetkým kompetenčným oblastiam samosprávy tam, aby sa pohli. Pri svojej práci nechce zabúdať napríklad na seniorov, mladé rodiny či matky – samoživiteľky. V neposlednom rade chce pozornosť venovať parkovacej politike.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: DOMOV národná strana )

Katarína Chlebíková, kandiduje za primátorku v Novom Meste nad Váhom

Na post primátorky v Novom Meste nad Váhom ašpiruje aj Katarína Chlebíková, ktorá pracuje ako ekonómka. Jej tím chce vraj mesto „zobudiť“ a vrátiť život nielen do parku, ale na námestie, sídliská, ihriská, proste do ulíc. Ich víziou je vytvoriť podmienky pre aktívny život v celom tomto meste, vytvoriť nové miesta pre ľudí, kde to „bude žiť“. Nielen pár mesiacov pred voľbami, ale stále.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív K.CH.)

Martina Jarošová Gašparová, Hlas-SD, kandiduje za župnú poslankyňu Nitrianského kraja za okres Levice

O priazeň voličov sa chce pobiť aj Martina Jarošová Gašparová s podporou Hlasu-SD v Nitrianskom kraji, kde kandiduje za župnú poslankyňu. Po dlhšom zvažovaní sa nakoniec rozhodla kandidovať za poslankyňu do nitrianskeho samosprávneho kraja, pretože stále vraj cíti potrebu pomáhať tejto spoločnosti, kraju a predovšetkým ľuďom, ktorí v ňom žijú, pracujú a tvoria hodnoty pre ďalšie generácie.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív M. J. G.)

Dominika Vážna, Hlas-SD, kandiduje za primátorku Prievidze

Dominika Vážna pracuje ako vedúca odboru dopravy na Okresnom úrade v Prievidzi a je aj okresnou predsedníčkou strany Hlasu-SD V nastávajúcich komunálnych voľbách bude kandidovať na post primátorky Prievidze, a zároveň sa bude uchádzať o dôveru voličov na post poslankyne mesta Prievidza a poslankyne Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Jej volebný program nezabúda ani na sociálne témy. Skvalitnenie a lepšia dostupnosť opatrovateľskej služby pre seniorov, posilnenie domácej opatrovateľskej služby podporou existujúcich neverejných poskytovateľov, aby pomoc mal zabezpečenú každý, kto je na ňu odkázaný – sú prirodzenou chrbtovou kosťou jej budúceho snaženia z pozície komunálneho politika.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív D.V.)

Alena Dudeková, kandiduje za starostku obce Poviná 

Alena Dudeková je kandidátkou na starostku obce Poviná a u voličov to chce skúsiť znovu. Študovala Manažment malého a stredného podnikania na škole na Vysokej škole ekonómie a manažmentu v Bratislave. Skúsiť to chce aj na pozíciu poslankyňe VÚC v Žilinskom samosprávnom kraji za okres Kysucké Nové Mesto.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív A.D.)

Veronika Temňáková, Republika, kandiduje za predsedníčku Trnavského kraja 

Na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja bude za hnutie Republika kandidovať Veronika Temňáková, ktorá je podľa hnutia právničkou a ekonómkou z Galanty. Temňáková je podľa nich šikovná, mladá žena so silným sociálnym cítením. Vraj s citom, s akým sa stará o svoju rodinu, a s odbornosťou a húževnatosťou, s akou dáva prácu viacerým ľuďom v regióne, chce vraj rozvíjať aj celý Trnavský kraj.

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Milan Uhrík • Republika)

Romana Hubová, Hlas-SD, kandiduje za poslankyňu VÚC v Žilinskom kraji

Kandidátka Romana Hubová to chce skúsiť v kresle poslankyne VÚC za Žilinský kraj, momentálne pôsobí ako Key account manager. 

MISS komunálne a VÚC
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív R.H.)

Výsledky sme uzavreli 16. septembra a víťazkou sa stala Jana Jányová s počtom 757 hlasov.

Viac o téme: MissKomunálne voľbyKandidátkyVÚC voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu