Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Romanu Tabák čaká v parlamente nová budúcnosť: Rozhodla sa prehovoriť o tom, prečo to spravila, vládu dokonca varuje!

Romana Tabák dnes spolu s ďalšími dvoma nezaradenými poslancami vstupuje do klubu Sme rodina. Zobraziť galériu (2)
Romana Tabák dnes spolu s ďalšími dvoma nezaradenými poslancami vstupuje do klubu Sme rodina. (Zdroj: archív R.T., Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Verejnosť ju už dlhšie pozná ako kontroverznú poslankyňu, ktorá sa v médiách zviditeľnila aj svojimi škandálmi a rôznymi faux pas. Teraz chce ale všetko zahodiť za hlavu a pokračovať v ďalšej práci poslankyne, avšak už v novom drese. Jej vstup do klubu Sme rodina sa dal rátať doslova na hodiny a dnes to prišlo. Tabák prestupuje do klubu spolu s ďalšími dvoma poslancami a pre Topky povedala, prečo sa tak rozhodla a čo ju k tomu viedlo.

archívne video

Romana Tabák sa kúpe v tatranskom potoku (Zdroj: Maarty von B./ Topky)

Tabák už "nejaký ten piatok" nepôsobí v žiadnom poslaneckom klube, a to preto, že z OĽaNO dostala ešte niekoľko mesiacov dozadu "vyhadzov". Nebola sama, spolu s ňou sa musela poberať z klubu aj poslankyňa Katarína Hatráková. Tabák teraz však našla nový klub, v ktorom sa bude ako poslankyňa angažovať a exkluzívne nám prezradila, čo ju k tomu viedlo. 

SaS destabilizovala protikorupčnú vládu, tvrdí

"Vstupujem do klubu Sme rodina, pretože SaS destabilizovalo protikorupčnú vládu, na ktorej kritike si postavila kampaň. Na druhej strane jasne odkazujem, že očakávam, že táto vláda bude problémy ľudí riešiť a nie problémy vytvárať a ľuďom život znepríjemňovať," myslí si Tabák, ktorá má zároveň pre koalíciu varovanie. "Ak tento môj odkaz vláda bude ignorovať, zariadim sa podľa toho. Ľudia sa z rečí nenajedia a netreba o tom viac hovoriť, ale konať," dodala pre Topky Romana Tabák.

Nebude sama, kto vstúpi do klubu Sme rodina

Do poslaneckého klubu Sme rodina vstupujú 1. septembra poslanci Romana Tabák, Ján Krošlák a Jozef Šimko. Informovalo o tom tlačové oddelenie hnutia Sme rodina. Tabák a Krošlák sa dostali do parlamentu na kandidátke OĽaNO, Šimko kandidoval za ĽSNS. Klub Sme rodina bude mať po novom 20 členov.

Romana Tabak
Zobraziť galériu (2)
Romana Tabak  (Zdroj: Archív R. T.)

Tabák vylúčili z klubu OĽANO po tom, čo nepodporila žiadosť prokuratúry o súhlas s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) do väzby. K oficiálnemu prestupu dôjde podľa Sme rodina až po splnení všetkých zákonných požiadaviek NR SR. Klub OĽaNO aktuálne tvorí 47 poslancov, klub SaS 20 poslancov a v parlamente sú tiež štyria poslanci koaličnej strany Za ľudí, ktorí netvoria klub, keďže na utvorenie klubu treba osem poslancov.

Viac o téme: VstupBoris KollárOĽaNOSme rodinaRomana Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu