Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE NAKA prehľadáva kanceláriu Pčolinského advokáta!

NAKA prehľadáva kancelárske priestory advokátov, ktorí zastupujú aj rodinu Pčolinských. Zobraziť galériu (4)
NAKA prehľadáva kancelárske priestory advokátov, ktorí zastupujú aj rodinu Pčolinských. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra prehľadáva kancelárske priestory advokátskej kancelárie USGB – Urban Steinecker Gašperec Bošanský. Tá v trestných veciach zastupuje aj bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry aktuálne prehľadávajú kancelárske priestory advokátskej kancelárie USGB – Urban Steinecker Gašperec Bošanský, ktorá zastupuje aj bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Na mieste je niekoľko desiatok policajtov, aj advokát Peter Erdős. Informáciu priniesol portál Startitup

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa doterajších informácií má byť obvinený advokát Marián Bošanský. Ten je jedným z partnerov advokátskej kancelárie. Bošanský má byť obvinený z korupcie. Spolu s Bošanským má byť obvinený aj ďalší muž. 

"Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry dnes obvinil dve fyzické a jednu právnickú osobu z korupcie. Konkrétne JUDr. M. B., R. Š. a advokátsku kanceláriu zo spáchania pokračovacieho prečinu podplácania (podľa § 333 ods. 1, ods. 2 písm. b) Trestného zákona). Obvinenie súvisí s konaniami na Inšpekcii životného prostredia Slovenskej republiky. Vo veci aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

"Som tu v zastúpení Slovenskej advokátskej komory, nakoľko som bol orgánmi činnými v trestnom konaní prizvaný, aby sme sa zúčastnili prehliadky priestorov advokátskej kancelárie. Dôvody, pre ktoré orgány túto prehliadku vykonávajú, nemôžem špecifikovať," uviedol pre portál Erdős.

NAKA prehľadáva kancelárske priestory advokátov, ktorí zastupujú aj rodinu Pčolinských.
Zobraziť galériu (4)
NAKA prehľadáva kancelárske priestory advokátov, ktorí zastupujú aj rodinu Pčolinských.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Právny zástupca Moniky Jankovskej Peter Erdös.
Zobraziť galériu (4)
Právny zástupca Moniky Jankovskej Peter Erdös.  (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Kontaktovali sme aj bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. "Dozvedel som sa o tom z médií, nijako to nesúvisí s mojím prípadom," uviedol pre Topky Pčolinský. 

Viac o téme: NAKAVladimír PčolinskýSlovenská informačná službu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu