Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Pán minister, kam dávate tie ruky? Gröhling sa pred tlačovkou neudržal a vyštartoval po Cigánikovej!

Gröhling Cigánikovú na tlačovej konferencii poriadne prekvapil. Zobraziť galériu (4)
Gröhling Cigánikovú na tlačovej konferencii poriadne prekvapil. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Sú len obyčajní politickí kolegovia, či kamaráti na život a na smrť? Po poslednej tlačovej konferencii si jeden nie je nikdy istý, no minister školstva Branislav Gröhling (SaS) bezprostredne pred štartom brífingu vyjadril svoje sympatie voči predsedníčke zdravotníckeho výboru mimoriadne neštandardne, čo všetko dokonale zachytil náš kameraman. Jana Bittó Cigániková bola milo prekvapená. Dokonca ani samotná ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nevedela, ako má v danej chvíli reagovať!

VIDEO Tlačová konferencia Jany Bittó Cigánikovej a ďalších kolegov z SaS:

Gröhling na tlačovke poslankyňu Cigánikovú poriadne prekvapil, aj samotná ministerka Kolíková z toho ostala v šoku! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rúčky - šmátralky pred začiatkom tlačovky

Štvorica predstaviteľov SaS Cigániková, Gröhling, Marián Viskupič a Mária Kolíková na tlačovke vystúpili k téme, ako by vedeli lepšie využiť finančné prostriedky namiesto plánov Igora Matoviča (OĽaNO).

Kým si však Cigániková chystala podklady a čakala na pokyn z réžie, aby mohli začať, Gröhling sa k nej odzadu prikmotril a nečakane ju chytil za boky! Jednoznačne zadaná Cigániková reagovala najskôr s údivom, a potom prvému mužovi slovenského školstva s úsmevom povedala, aby prestal. Celú scénu sledovala opodiaľ ministerka spravodlivosti Kolíková, z ktorej tváre sa dalo doslova čítať. :-)

VIDEO Pán minister, kam
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poslanci rozhodujú o vetovanom balíčku

Nie každý deň vidíme takéto scény v slovenskej politike, ale aj tie sú ich netradičnou realitou. Poslanci liberálov nevystúpili k tejto téme len tak náhodou, keďže práve teraz sa v parlamente rozhoduje o vete prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá ho vydala na časť Matovičovho balíka. Prípadné prelomenie veta by prezidentka riešila podaním na Ústavný súd, no je tu aj reálna možnosť, že sa na prelomenie tohto veta dosť poslancov nenájde.

VIDEO Pán minister, kam
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V takom prípade by vetovaná časť balíka, ktorá sa týka opatrení od roka 2023, musela prejsť opätovným prepracovaním. Ak by skutočne veto nebolo prelomené, asi pol miliardy eur by mohlo byť použitých tak, ako si to predstavujú liberáli - navýšenie platov pre lekárov a pre učiteľov a príspevok na úrady v oblasti ministerstva spravodlivosti.

VIDEO Zvyšok tlačovej konferencie SaS:

Liberáli navrhli lepšie využitie finančných prostriedkov, ktoré by zostali, ak by poslanci prezidentkino veto pri balíku neprelomili (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Tlačová konferenciaDotykySaSMária KolíkováBranislav GröhlingJana Bittó Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu