Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský ZVRAT v prípade fekálnych útokov: Najvyšší súd vracia prípad na krajský súd! Čo je dôvodom?

Mária Kolíková Zobraziť galériu (4)
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR v pondelok vyhovel dovolaniu ministerky spravodlivosti a obvineného Martina M. v prípade fekálnych útokov. Vo veci má opäť rozhodnúť bratislavský krajský súd. Informovala o tom Zuzana Vilím z tlačového oddelenia NS SR.

"Senát 1T Najvyššieho súdu SR vo veci obvineného Martina M. zrušil uznesenie Krajského súdu v Bratislave," oznámila Vilím. Ako ďalej uviedla, zároveň súdu prikázal, aby vec v potrebnom rozsahu znova prerokoval a rozhodol.

Obrovský ZVRAT v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

V tomto prípade išlo o dvojité dovolanie zo strany obvineného a Ministerstva spravodlivosti SR. Krajský súd (KS) v Bratislave v roku 2018 odvolanie Martina M. zamietol. Odvolací súd konštatoval, že v kontexte dôkazov, ktoré boli vykonané, bola dostatočne preukázaná vina obžalovaného. Preto považoval uložený podmienečný trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov so skúšobnou dobou na 14 mesiacov a nariadenú ochrannú liečbu v súlade so zákonom.

Obrovský ZVRAT v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: MOSR)

Páchateľ útokov, ktoré sa odohrali v Bratislave v roku 2015, pristupoval k ženám zväčša zozadu a natieral ich fekáliami, prípadne na ne močil. Martina M. zadržali 23. novembra 2015 na zastávke električky v bratislavskej Karlovej Vsi. Pri zadržaní bol zašpinený od fekálií a pod vplyvom alkoholu. Prokurátor ho obžaloval z trestného činu pokračujúceho výtržníctva v piatich prípadoch útokov.

Obrovský ZVRAT v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

Viac o téme: OdvolanieNajvyšší súdMária KolíkováFekálne útoky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu