Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ŠOK v bratislavskej škole: Mladík priniesol pištol! Vystrašení rodičia, prípad rieši riaditeľ aj polícia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/ZŠ Pavla Marcelyho, Bratislava , Polícia SR, pixabay)

BRATISLAVA - Do školy priniesol zbraň. Krušné chvíle pre učiteľov, vedenie školy, spolužiakov ale aj rodičov pripravil žiak základnej školy. Deviatok totiž na vyučovanie priniesol pištoľ, ktorú u neho našli učitelia. Tí okamžite zalarmovali políciu, ktorá zhodnotila, že ide síce o „hračku“, dá sa ňou však ublížiť.

Incident sa odohral na Základnej škole Pavla Marcelyho, kde počas vyučovania náhodne našli u žiaka 9. ročníka funkčnú plynovú zbraň. Ako pre Topky.sk potvrdil riaditeľ Gabriel Kalna, zbraň žiakovi ihneď zabavili a privolali policajnú hliadku. „Tí skonštatovali, že ide síce o ´hračku´, ale keďže guľôčky z nej by mohli pri zásahu z blízka ublížiť, v žiadnom prípade to nie je vhodný predmet do priestorov školy,“ uviedol. Dodal tiež, že polícia preveruje, či nedošlo k priestupku.

ŠOK v bratislavskej škole:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Škola na incident upozornila aj rodičov žiakov, ktorí školu navštevujú. “Samozrejme sme sa skontaktovali aj s rodičmi tohto žiaka. Najbližší týždeň budeme zvolávať výchovnú komisiu ako aj pedagogickú radu, pretože musíme prijať opatrenia, aby sa podobná situácia už neopakovala a zistiť dôvody, prečo vlastne v škole takáto situácia nastala,“ píše sa v ozname, ktorý škola adresovala rodičom ešte 29. marca a ktorý majú Topky.sk k dispozícii. Rodičov tiež vyzvali, aby im bezodkladne oznámili, ak majú informácie o tom, že by aj iní žiaci nosili do školy zbrane. Chcú tiež, aby lepšie kontrolovali veci svojich detí, ktoré nosia do školy.

ŠOK v bratislavskej škole:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

O tom, akým spôsobom bude naložené so žiakom, ktorý zbraň priniesol, škola rozhodne budúci týždeň. Podľa riaditeľa totiž hrubo porušil školský poriadok, v ktorom sa jasne uvádza, že akékoľvek nosenie zbraní do školy, či už funkčných alebo nefunkčných, je zakázané. „Nenos do školy predmety, ktoré rozptyľujú Tvoju pozornosť a pozornosť spolužiakov, prípadne ohrozujú bezpečnosť a zdravie. Nemal by si nosiť do školy väčšie sumy peňazí a osobitne cenné predmety ako drahé šperky, hračky, fotoaparáty a pod. Predmety nepotrebné na vyučovanie Ti môže učiteľ odobrať a vráti ich rodičom. Pri odcudzení alebo strate predmetov, ktoré žiak na vyučovanie nepotrebuje, škola nezodpovedá za vzniknutú škodu. Máš prísny zákaz nosiť do školy zbrane, nože, cigarety, zápalky, zapaľovače, alkohol, omamné látky, drogy alebo iné veci, ktoré ohrozujú bezpečnosť alebo zdravie,“ píše sa v školskom poriadku.

 

 

Viac o téme: ZbraňŽiakPlynová pištolŠkolaDrieňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu