Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nový riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici: Vymenoval ho minister obrany Naď

Marian Uhrin
Marian Uhrin (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - Novým riaditeľom Múzea Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici sa stal Marian Uhrin, ktorý inštitúciu doteraz dočasne viedol. S účinnosťou od piatka ho vymenoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Úspešný kandidát vzišiel z výberového konania. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"S vedením Múzea SNP komunikujeme na pravidelnej báze a tak ako aj doteraz očakávame z jeho strany transparentné riadenie a dôstojnú reprezentáciu," uviedol minister obrany s tým, že Uhrin má jeho plnú dôveru.

Dlhoročným riaditeľom Múzea SNP bol Stanislav Mičev 

Výberové konanie bolo dvojkolové a pozostávalo z neverejnej časti (písomný test a ústny pohovor) a verejnej časti (verejné vypočutie). Neverejná časť bola 16. marca a zúčastnili sa na nej štyria prihlásení uchádzači, a to Pavol Šteiner, Pavel Mičianik, Jaroslav Mazůrek a Marian Uhrin. Nasledovala verejná časť výberového konania, ktorá sa 29. marca konala formou verejného vypočutia. Postúpili na ňu dvaja uchádzači.

Dlhoročným riaditeľom Múzea SNP bol až do septembra 2021 Stanislav Mičev, ktorého vlani odvolala ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO). Od začiatku roka patrí múzeum do rezortu obrany.

Viac o téme: RiaditeľJaroslav NaďMúzeum SNPMarian Uhrin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu