Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PREDPOVEĎ POČASIA na najbližšie dni: V druhej polovici týždňa očakávajte zmenu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hoci sa na Slovensku po Novom roku výrazne oteplilo, bolo to len prechodné a v týchto dňoch opäť poriadne prituhlo. Mrzne nielen cez noc, ale na mnohých miestach aj cez deň. A nemalo by sa to podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu zmeniť ani najbližší týždeň.

PONDELOK

V noci oblačno až zamračené, na strednom a východnom Slovensku miestami aj čiastočne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na západe na viacerých miestach, slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -1 až -7, v údoliach pri zmenšenej oblačnosti do -12 st. Bezvetrie alebo slabý, nadránom na Dolnom Zemplíne severný vietor do 5 m/s (20 km/h). Cez deň prevažne polojasno, zrána na západe zväčšená oblačnosť. Ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla, najmä dopoludnia. Ojedinele slabé sneženie. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na Orave, hornom Spiši a na krajnom severovýchode slabý celodenný mráz. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 st. Na hrebeňoch hôr miestami prudký až búrlivý vietor. 

PREDPOVEĎ POČASIA na najbližšie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK

Nad Leningradskou oblasťou sa bude nachádzať stred tlakovej výše a po jej prednej strane k nám bude od severovýchodu prúdiť chladný vzduch. Jasno až polooblačno, na severe a východe prechodne až oblačno a tam miestami snehové prehánky alebo sneženie. Najnižšia nočná teplota -2 až -7, na strednom a východnom Slovensku miestami -7 až -12 st. Najvyššia denná teplota -1 až +4, v severnej polovici územia, na Spiši a na Horehroní väčšinou -6 až -1 st. Severný až severovýchodný vietor 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), na východe miestami okolo 11 m/s (40 km/h) a v nárazoch ojedinele okolo 16 m/s (60 km/h). 

PREDPOVEĎ POČASIA na najbližšie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

Jasno až polooblačno, na severe a východe spočiatku miestami oblačno a ojedinele snehové prehánky. Chladno. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, v údoliach ojedinele, najmä na severe, -10 až -15 st. Najvyššia denná teplota -3 až +2, na severe väčšinou okolo -4 st. Severozápadný až severný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele do 16 m/s (60 km/h), postupne na väčšine územia zoslabne. 

PREDPOVEĎ POČASIA na najbližšie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Okraj tlakovej výše zasahujúci do našej oblasti od západu zoslabne a zároveň postúpi v brázde nízkeho tlaku cez Pobaltie a Poľsko smerom na juhovýchod zrážkovo nevýrazný teplý front. Polojasno až oblačno, na juhu aj menej oblačnosti. Ojedinele slabé zrážky. Oteplenie. Na horách postupne veterno. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, v údoliach aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na východe miestami okolo 0 st. 

PREDPOVEĎ POČASIA na najbližšie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

Za teplým frontom bude medzi rozsiahlou a hlbokou tlakovou nížou so stredom nad Fínskom a európskym Ruskom a tlakovou výšou nad západnou Európou do strednej Európy prúdiť od severozápadu teplejší vzduch. Polojasno až oblačno, na severe a východe miestami až zamračené. Ojedinele slabé zrážky. Na horách silno veterno. Najnižšia nočná teplota 0 až -6 st. Najvyššia denná teplota 3 až 8, na severe a východe miestami okolo 1 st. 

PREDPOVEĎ POČASIA na najbližšie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: ZimaPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu