Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zima nás potrápi aj dnes večer: Silný vietor na horách a poľadovica môžu narobiť škody

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

BRATISLAVA - Aj vo štvrtok najmä v lokalitách na severe Slovenska si treba dávať pozor pred poľadovicou a silnejším vetrom, a to aj na horách. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. Výstrahy budú platiť aj počas noci a piatka (14. 1.).

Výstraha prvého stupňa pred poľadovicou platí počas štvrtka až do piatka 18.00 h pre severné okresy Žilinského kraja, väčšinu okresov Prešovského kraja a pre okresy Michalovce a Sobrance.

Zima nás potrápi aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

Vietor na horách môže potrápiť okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Výstraha prvého stupňa tam platí až do piatka. V týchto okresoch v lokalitách nad pásmom lesa môže podľa meteorológov dosiahnuť vietor rýchlosť v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. V piatok stúpne výstraha na druhý stupeň.

Zima nás potrápi aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

V okrese Poprad platí aj výstraha prvého stupňa pred vetrom, a to i počas piatka. Vietor tam môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Na toku Latorica v okrese Michalovce naďalej pretrváva vodná hladina na úrovni prvého stupňa povodňovej aktivity, ktorá bude podľa SHMÚ postupne klesať. Meteorológovia budú vývoj hydrologickej situácie priebežne aktualizovať.

Cesty sú zjazdné

Vodiči by si mali vo štvrtok večer dávať pozor na vrstvu zľadovateného snehu. Vyskytuje sa na úsekoch ciest Skalka - Kremnica, Spišská Belá - Spišská Stará Ves a na cestách III. triedy v obvodoch Haligovce, Spišská Stará Ves a Záborské. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, miestami mokrý. Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach Slovenska sa miestami môže nachádzať čerstvý, kašovitý až utlačený sneh.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na HP Huty je miestami utlačený sneh.

Viac o téme: PočasieVietorPoľadovicaShmúVýstrahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu