Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KAUZA MÝTNIK Úplatky v krabiciach od šampanského či šampónov: Exšéfka daniarov dostala 50-tisíc eur

Prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová
Prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Bývalá šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová spolupracuje s políciou od svojho zadržania. Priznala sa k úplatku 50-tisíc eur, ktorý mala dostať v krabici od šampónov.

archívne video

Advokáti obvinených v kauze Mýtnik prišli na Prezídium policajného zboru, kde vypočúvajú ich klientov (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Bývalú prezidentku Finančnej správy zadržala NAKA v rámci akcie Mýtnik III. Prakticky hneď po svojom zadržaní začala Wittenbergerová s políciou spolupracovať. Priznala sa aj k úplatku 50-tisíc eur, ktorý mala dostať od ďalšíeho obvineného podnikateľa Michala Suchobu. Aj on s políciou spolupracuje. 

KAUZA MÝTNIK III Ďalší obvinený prehovoril: Úplatok 200-tisíc od Imreczeho! Pellegrini na výsluchu nebol

Ako informujú Aktuality.sk Wittenbergerová mala dostať úplatok v krabici od kozmetiky a všimnúť si to mala až na druhý deň. Podľa informácií portálu sa mala exšéfka daniarov na poslednú chvíľu dozvedieť, že sa v bratislavskom Riverparku uvidí nielen so svojím odchádzajúcim šéfom, ale aj s podnikateľom, ktorého firma dodávala daniarom IT systémy, Michalom Suchobom. 

Wittenbergerová mala z toho stretnutia odísť s taškou kozmetiky od Suchobovej priateľky, ktorá vlastnila kadernícky salón. Podĺa jej výpovede, nikto nespomenul žiadne poďakovanie ani úplatok a tak vraj netušila, že v taštičke so šampónmi sa nachádzajú aj peniaze. "Až nasledujúci deň som zistila, že v tej taštičke je uložená aj obálka s peniazmi, ja som potom už pána Imreczeho ďalej nekontaktovala a tieto peniaze som si ponechala," vypovedala Wittenbergerová.

V kauze Mýtnik III Imrecze spomína aj expremiéra a súčasného lídra strany Hlas Petra Pellegriniho, ktorý mal podľa jeho výpovede zobrať úplatok 150-tisíc eur. Pellegrini obvinenia odmieta. NAKA ho zatiaľ nevypočula.

Viac o téme: KorupciaMiroslav VýbohLenka WittenbergerováMýtnik III
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu