Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KAUZA MÝTNIK III Ďalší obvinený prehovoril: Úplatok 200-tisíc od Imreczeho! Pellegrini na výsluchu nebol

Bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech na ŠTS v Banskej Bystrici
Bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech na ŠTS v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Znovuobvinený Daniel Čech sa v kauze Mýtnik III priznal k tomu, že zobral od Františka Imreczeho úplatok 200-tisíc eur ako "odškodné". V priznaní však zrejme nemal na výber, svedčia proti nemu František Imrecze aj Michal Suchoba.

archívne video

Kauza Mýtnik: Do Pezinka na špecializovaný súd privážajú obvinených, rozhoduje sa aj o väzbe Františka Imreczeho (Zdroj: Topky/Ivan Mego)

Polícia minulý týźdeń zadržala a obvinila viacero ľudí v kauze Mýtnik III, medzi nimi bol aj bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech. Ten je obvinený opäť. Čech mal podľa obvinenia zobrať úplatok 200-tisíc eur od Františka Imreczeho, ktorý je v prípade rovnako obvinený.

Keš pre expremiéra: 150-tisíc v krabici od luxusného šampanského! Pelle ďakuje, mal odkázať Výboh Suchobovi

Peniaze na úplatok mal poskytnúť kajúcnik Michal Suchoba. Aj Čech sa mal teraz k úplatku priznať. Informovala o tom televízia JOJ. Podľa nej však Čech zrejme nemal na výber. Keďže voči nemu svedčí obvinený Michal Suchoba aj František Imrecze, dôkazná situácia je veľmi silná. 

Úplatok ako odškodné

Obvinený Daniel Čech mal dostať peniaze ako odškodné za odchod z funkcie. Na to, aby z postu odišiel, mal podľa výpovedí obvinených tlačiť Peter Kažimír. Imrecze, aj napriek tomu, že bol s Čechom kamarát, s tým súhlasil. Neskôr mal však prísť za Michalom Suchobom a požiadať ho o odškodné pre Čecha. Malo sa tak stať na jeseň v roku 2016. 

Čech sa podľa Imreczeho totiž významne zaslúžil o to, že Suchobova firma Alexis dodala štátu informačné technológie pre zlepšenie výberu daní v sume 15 miliónov eur a preto chcel, aby mu Suchoba dodatočne vyplatil odmenu z ich spoločného kšeftu. Tých 200-tisíc podľa Imreczeho predstavovalo 1,5 % z 15 miliónovej zákazky, s čím Suchoba súhlasil.

V kauze Mýtnik III je obvinený aj podnikateľ Miroslav Výboh. Imrecze spomína aj expremiéra a súčasného lídra strany Hlas Petra Pellegriniho, ktorý mal podľa jeho výpovede zobrať úplatok 150-tisíc eur. Pellegrini obvinenia odmieta. NAKA ho zatiaľ nevypočula.

Viac o téme: úplatokObvinenie Peter KažimírPeter PellegriniDaniel ČechMýtnik III
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu