Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Prídeme o ruské vakcíny? Maďari si prišli po Sputnik V

Sputnik V
Sputnik V (Zdroj: Reprofoto/TA3)

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - Príde Slovensko definitívne o ruské vakcíny Sputnik V? Pred firmou Imuna na východe Slovenska, kde sú uskladnené ruské vakcíny, stoja maďarské kamióny, ktoré sa dožadujú vydania vakcín.

Vicepremiér Igor Matovič sa po novinárskych otázkach priznal, že zmluvu na nákup Sputnika V ani nevidel (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Zo Šarišských Michalian bolo v stredu po pokyne Ministerstva zdravotníctva vydaných do Maďarska 46 vakcín Sputnik V. Televízia TA3 informuje, že v pondelok ráno prišli pred budovu spoločnosti Imuna Pharm dva maďarské kamióny.

Šokujúca správa o vakcíne Sputnik V: Vedec, ktorý sa podieľal na jej testoch v Maďarsku, rezignoval

Vodiči vraj chceli všetkých 37 paliet s vakcínami Sputnik V. Spoločnost Imuna Pharm im ruské vakcíny zo skladu doposiaľ nevydala. Tvrdí, že na vydanie všetkých vakcín nedostala žiaden oficiálny pokyn. "Prišli sem dva maďarské kamióny, ktoré sa dožadovali naloženia všetkých 37 paliet. Čo sme im my, samozrejme nevydali, povedali sme, že tá vakcína je majetkom štátu, za ktorý máme my zodpovednosť. Musí to prejsť riadnym odovzdávacím konaním. Avšak ja osobne považujem za nemorálne, aby vakcína odtiaľto odišla," povedal Juraj Karamás, šéf spoločnosti Imuna.

Maďari nám berú Sputnik, tvrdí Danko

Andrej Danko tvrdí, že maďarské kamióny majú odviezť Sputnik. „Nie je to pravda, že ho Maďari idú testovať, pravda je taká, že nám ho definitívne berú,“ povedal predsedamimoparlamentnej SNS. Maďarsko ho vraj má použiť alebo predať.

Viac o téme: VakcínyMaďarskoKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu