Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SaS mrzí rozhodnutie prerušiť schôdzu: Strana rozumie argumentom a rešpektuje to

Strana SaS
Strana SaS (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Strana SaS rešpektuje rozhodnutie šéfa Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) prerušiť aktuálnu schôdzu. Strana rozumie jeho argumentom, no rozhodnutie ju mrzí. Uviedla to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová, ktorej stanovisko poskytol hovorca strany Ondrej Šprlák. Podobne to vníma aj predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská.

"Rozumieme jeho argumentom, že najskôr potrebujeme vyriešiť vládnu krízu, avšak poslanci SaS doteraz pristupovali k rokovaniam parlamentu poctivo a aktívne participovali na každom rokovacom dni," píše Zemanová v stanovisku. Rovnako by podľa jej slov postupovali poslanci SaS aj v utorok. "Z toho dôvodu nás rozhodnutie pána Kollára mrzí, pretože na programe bolo viacero dobrých a dôležitých návrhov zákonov," uviedla. "Veríme, že budúci týždeň bude parlament pokračovať v pôvodnom scenári," dodala.

Žitňanská v utorok reagovala tým, že ani ich prerušenie rokovania neteší. "Pretože sme boli pripravení prísť do parlamentu a rokovať o zákonoch, ktoré máme na stole," ozrejmila. Podľa Žitňanskej slov však rešpektujú rozhodnutie predsedu NR SR a vnímajú aj jeho obavy o fungovaní parlamentu v čase koaličnej krízy. Deklarovala, že ich poslanci sú kedykoľvek pripravení vrátiť sa do lavíc a rozhodnúť o dôležitých zákonoch.

Šéf parlamentu prerušil v utorok ráno schôdzu NR SR, pokračovať by mala o týždeň v utorok (30. 3.). Odôvodnil to vládnou krízou, aby sa "cirkus" z vlády nepresunul do parlamentu. "V tomto prípade je chyba na našej strane, musíme tu veľmi rýchlo upratať alebo sa slušne rozísť," poznamenal a ospravedlnil sa kolegom. Na programe schôdze majú poslanci napríklad aj vládne návrhy v skrátenom legislatívnom konaní súvisiace s pandémiou nového koronavírusu.

Viac o téme: KrízaKoalíciaSchôdzaReakciaPrerušenieSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu