Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hlas-SD reaguje na rekonštrukciu vlády: Z demisii ministrov sa stáva divadlo

Richard Raši a Erik Tomáš
Richard Raši a Erik Tomáš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Výsledkom rekonštrukcie vlády bude len to, že vo vláde pribudne jedno nové kreslo ministra navyše pre súčasného premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Na utorkovej tlačovej konferencii to vyhlásili poslanci parlamentu a predstavitelia mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši a Erik Tomáš.

Podľa Tomáša rekonštrukcia vlády skončí vytvorením ministerského postu pre Matoviča, aby mal možnosť kontrolovať nového premiéra. "Z demisií ministrov sa stáva divadlo, odchádzajú, ale zároveň nahlas hovoria o tom, že sa chcú do vlády vlastne vrátiť. Predčasné voľby sú jediným spôsobom ako von z tohto marazmu a preto vítame vyjadrenia predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), že ak sa situácia nevyrieši, nebude sa brániť predčasným voľbám," uviedol Raši.

Dodal, že odchodom ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) a ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) došlo k ďalšiemu znefunkčneniu vlády. "Obraz, že minister Andrej Doležal (nom. Sme rodina) okrem svojho ministerstva dopravy povedie ešte ďalšie dva rezorty, len dokresľuje manažérsku neschopnosť tejto vlády," skonštatoval Raši.

Pripomenul, že vláde sa podarilo vypnúť aj činnosť parlamentu, keď Kollár rozhodol, že Národná rada SR nebude zasadať do budúceho týždňa. Parlament mal rozhodovať o predĺžení nulovej sadzby na respirátory. Mal tiež rozhodovať o jednoduchšej žiadosti o odklad zaplatenia daní, aj o jednorazovom odškodnení pre ľudí, ktorým zomrela na nový koronavírus blízka osoba. Na programe bola aj kúpeľná liečba pre pacientov, ktorí COVID-19 prekonali a návrh na odškodňovanie obetí trestných činov či postoj Slovenska k hroziacej klimatickej kríze. "Rozhodnutie Borisa Kollára pozastaviť zasadnutie parlamentu na sedem dní je len spôsob, ako donútiť koaličných partnerov, aby sa dohodli," doplnil Raši.

Viac o téme: RekonštrukciaDivadloVládaKrízaDemisiaKoalíciaReakciaHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu