Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Prezenčnú výučbu k pondelku obnovilo viac ako 2-tisíc škôl, tvrdí Gröhling

Minister školstva Branislav Gröhling
Minister školstva Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Počet škôl, ktoré obnovili prezenčnú výučbu k pondelku k 10.00 h, je 2550. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) v pondelok počas návštevy znovuotvorených základných škôl v Bratislave.

Čísla sú podľa ministra školstva nižšie, keďže na strednom Slovensku sa od pondelka začali jarné prázdniny. Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren uviedol, že 50,5 percenta žiakov nastúpilo v pondelok do otvorených základných škôl. Otvorených je šesť z deviatich základných škôl. "Jedna je zatvorená z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 ešte spred týždňa. Dve školy sme nemohli otvoriť z dôvodu neočakávaných dôsledkov očkovania. Až 66 zo 108 očkovaných učiteľov malo nepriaznivé dôsledky a nemohlo dnes nastúpiť do školy," povedal s tým, že ho to mrzí. Avšak na druhej strane vyjadril radosť z toho, že učitelia budú vďaka očkovaniu chránení.

Gröhling uviedol, že učitelia boli pri očkovaní informovaní o tom, že môžu po ňom dostať teplotu alebo ich môže bolieť hlava. "Je to niečo, s čím sme rátali. Organizmus na to reaguje. Je to pozitívna správa, pretože organizmus na to začína reagovať," dodal.  

Viac o téme: KoronavírusBranislav GröhlingPrezenčné vyučovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu