Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nemocnica Agel v Komárne má plne obsadené reprofilizované lôžka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOMÁRNO – Nemocnica Agel v Komárne má plne obsadené reprofilizované lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19. Situácia s výskytom nového koronavírusu v okrese Komárno je stále vážna, v nemocnici zaznamenali aj prípady výskytu nového koronavírusu u detských pacientov.

„Zaznamenali sme dva takéto prípady na detskom oddelení, našťastie, priebeh ochorenia bol mierny,“ informoval riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. Nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 55 pacientom s novým koronavírusom, z toho štyria si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a dvaja sú na neinvazívnej ventilácii. Mimo výkonu služby má nemocnica v súčasnosti 23 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19, ďalších deväť je v karanténe.

Nemocnica v tejto chvíli funguje s obmedzeniami na internom, gynekologickom a onkologickom oddelení a v gastroenterologickej aj vestibulologickej ambulancii. Počas uplynulého týždňa nemocnica otestovala PCR testom 345 záujemcov, z nich 76 bolo pozitívnych. Antigénový test absolvovalo 1615 ľudí, pozitívnych bolo 60 testovaných.

Viac o téme: KoronavírusReprofilizované lôžkaNemocnica Agel v Komárne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu