Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kandidáta na šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry nenavrhneme, Lipšic nie je dobré riešenie, tvrdí Pellegrini

Tlačová beseda strany Hlas-SD
Tlačová beseda strany Hlas-SD (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Nezaradení poslanci pôsobiaci v strane Hlas-SD nebudú navrhovať kandidáta na špeciálneho prokurátora. Uviedol to líder strany a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini s tým, že sa spoliehajú na zdravý rozum a zodpovednosť. Advokáta Daniela Lipšica však nepovažuje za dobré riešenie v pozícii šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

„Domnievame sa, že Daniel Lipšic nie je dobrým riešením. Je to bývalý politik prepojený stranícky na mnohých súčasných politikov vládnej koalície. Zároveň má vo svojom portfóliu celý rad klientov, kde hrozí, že by mohol byť v konflikte záujmov. Rád by som sa mýlil, ale ak sa tak stane, obávam sa silnej politizácie prokuratúry,“ skonštatoval Pellegrini s tým, že to nie je dobrá cesta pre Slovensko.

V súvislosti s novým generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom ocenil, že vo voľbe získal silnú podporu v parlamente. Myslí si, že jeho ľudský príbeh a profesionalita dávajú nádej, že odolá politickým tlakom a prokuratúra zostane nezávislou.

Viac o téme: Kandidát Daniel LipšicPeter PellegriniÚŠP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu