Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Týždňová PREDPOVEĎ POČASIA, z ktorej budú mnohí Slováci zúfalí: Najmä v pondelok a vo štvrtok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Leto prišlo na Slovensko pomerne rozpačito. Kým po minulé roky sme sa už o takomto období slnili na kúpaliskách a iných vodných plochách, tento rok je počasie v tomto smere o niečo skúpejšie. Zmeniť by sa to podľa predpovede meteorológov malo už najbližšie dni. Teploty by sa mali pohybovať okolo tridsiatky, no stále musíme očakávať aj výskyt búrok a v pondelok dokonca aj krúpy.

PONDELOK

Na východ bude cez našu oblasť postupovať studený front. Spočiatku malá, na západe zväčšená oblačnosť. Postupne aj na ostatnom území pribúdanie oblačnosti. Na viacerých miestach dážď, prehánky, miestami búrky - aj intenzívne a s krúpami. Najvyššia denná teplota 26 až 31, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na Spiši 21 až 26 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 15 st. Prevažne južný vietor do 6 m/s (20 km/h) sa bude od západu meniť na severozápadný 3 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Pri búrkach vietor prechodne ešte zosilnie. 

Týždňová PREDPOVEĎ POČASIA, z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

UTOROK

Za studeným frontom sa do našej oblasti od juhozápadu až západu rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele - najmä na severe a východe - prehánky. V noci spočiatku až veľká oblačnosť a vo východnej polovici na mnohých miestach prehánky, dážď, miestami búrky. Zrána ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 16 až 11, v dolinách a kotlinách ojedinele okolo 9 st. Najvyššia denná teplota 24 až 29, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní väčšinou okolo 22 st. V noci miestami severozápadný až severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na východe v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h). Cez deň prevažne juhozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h). 

Týždňová PREDPOVEĎ POČASIA, z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

STREDA

Jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti - najmä k večeru - ojedinele prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v údoliach miestami okolo 11 st. Najvyššia denná teplota 26 až 31, na Orave a pod Tatrami okolo 24 st. Prevažne juhozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h). 

Týždňová PREDPOVEĎ POČASIA, z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

ŠTVRTOK

V brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi do strednej Európy od západu studený front. Pred ním k nám bude od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Prevažne polooblačno, v západnej polovici územia postupne až zamračené. Ojedinele, cez deň na mnohých miestach prehánky, dážď a miestami búrky, aj intenzívne. Teplo. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, na juhozápade okolo 20 st. Najvyššia denná teplota 26 až 31 st. V Žilinskom kraji väčšinou okolo 24 st.

Týždňová PREDPOVEĎ POČASIA, z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

PIATOK

Premenlivá, prevažne až veľká oblačnosť a na viacerých miestach prehánky, dážď, ojedinele aj búrky. Najnižšia nočná teplota 20 až 14 st. Najvyššia denná teplota 22 až 28 st. Na severe ojedinele chladnejšie. 

Týždňová PREDPOVEĎ POČASIA, z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Platia výstrahy

V pondelok platí pre celé územie Slovenska výstraha pred búrkami, v utorok platí rovnaká výstraha už len pre Košický a Prešovský kraj. 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu