Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Búrky na strednom a východnom Slovensku strhávali strechy a lámali stromy: FOTO spúšte

Škody po vyčíňaní počasia Zobraziť galériu (8)
Škody po vyčíňaní počasia (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ, TASR/Roman Hanc)

SLOVENSKO – Pondelňajšie vyčíňanie počasia napáchalo škody najmä na strednom a východnom Slovensku. Hasiči mali plné ruky práce s odstraňovaním polámaných stromov a strhnutých striech rodinných domov.

Búrky, ktoré sa v pondelok tvorili na strednom a východnom Slovensku, napáchali značné škody.

Nepriaznivé počasie potrápilo najmä okolie Rimavskej Soboty, Detvy, Brezna, Revúcej, Rožňavy, Košíc, Trebišova, Michaloviec, Sobraniec a oblasť Vysokých Tatier. Búrky boli v daných lokalitách podľa serveru iMeteo.sk na mnohých miestach veľmi intenzívne a prinášali so sebou veľké množstvo zrážok a silný vietor.

V Trebišove lámalo stromy

Smršť v Trebišove polámala stromy a neobišla ani tamojší historický park. Následky búrky pomáhali likvidovať aj pracovníci Technických služieb.

Pracovníci Technických služieb pília popadané stromy po búrke a silnom vetre na ulici M.R. Štefánika v Trebišove
Zobraziť galériu (8)
Pracovníci Technických služieb pília popadané stromy po búrke a silnom vetre na ulici M.R. Štefánika v Trebišove  (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Popadané stromy po búrke
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Búrky v Rimavskej Sobote strhávali strechy

Škody hlási aj Rimavská Sobota. Silný vietor tam vyvalil a poškodil niekoľko stromov a najmenej dve strechy rodinných domov v rekreačnej oblasti Kurinec, ktorá je od Rimavskej Soboty vzdialená asi päť kilometrov. Búrke podľahli aj vŕby v okolí jazera pod hrádzou vodnej nádrže Kurinec.

Na Močiari, ktorý je vzdialený pár kilometrov od Kurinca, prietrž mračien strhla plochú strechu rodinného domu. Ako pre Rimava.sk priblížil riadiaci dôstojník Martin Babic z OR HaZZ Rimavská Sobota, hasiči zasahovali aj pri hoteli Zlatý býk, tiež pri vyvalenom strome v obci Rimavské Janovce.

V Muráni sa odtrhli kusy asfaltu 

V nedeľu v okrese Revúca boli po búrke a vyliatí potoka neprejazdné dve miestne komunikácie. Zásah 50 dobrovoľných a profesionálnych hasičov bol potrebný v dvoch údoliach v obci Muráň.

Škody po búrke v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

„Cesta č. II/531 v smere na Telgárt a cesta č. III/2845 v smere na Muránsku Zdychavu sú po vyliatí miestneho potoka úplne neprejazdné. Po prietrži mračien podmylo obe miestne komunikácie, pričom na niektorých miestach sa odtrhli kusy asfaltu a na cestu popadalo viacero stromov,“ informovali hasiči.

Škody po búrke v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Viac o téme: HasičiBúrkyPovodneŠkodyPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu