Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rokovania o formovaní vlády ovplyvňuje aj situácia okolo koronavírusu a postup končiacej vlády

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Rokovania o formovaní budúcej vládnej koalície ovplyvňuje aj situácia okolo koronavírusu a postup končiacej vlády. Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a budúci premiér Igor Matovič dnes na opakované otázky novinárov, či by aj kvôli tejto situácii nemala čím skôr vzniknúť nová vláda, keďže končiaca vláda im nechce umožniť zasahovať do prijímaných opatrení, odpovedal, že naďalej rokujú a pokúsia sa o to, aby čo najskôr boli známe všetky mená. Budúcu vládu by mali vytvoriť hnutia OĽaNO, Sme rodina a strany Sloboda a Solidarita a Za ľudí.

„Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Robíme všetko, čo sa dá, budeme rokovať aj dnes a verím, že aj táto situácia nás zomkne," priblížil Matovič. To, kde, kedy a v akom formáte sa budú najbližšie rokovania konať, prezradiť nechcel. Neodpovedal ani na otázku, či bude vláda zostavená do konca týždňa. Odvolával sa pri tom na to, že šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi trvalo zostavovanie jeho vlád dlhšie, preto mu majú novinári dopriať čas.

V závere avizoval, že dnes v popoludňajších hodinách môže hnutie zorganizovať tlačovú konferenciu, na ktorej by predstavili konkrétne opatrenia potrebné na vyriešenie tejto situácie. Z rokovania krízového štábu odchádzal Matovič emocionálne rozrušený.

Viac o téme: VládaRokovaniaIgor MatovičOĽaNOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu