Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Naď vracia úder! Zvažuje podanie trestného oznámenia: VIDEO Šikana zo strany štátu

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zvolanie Bezpečnostnej rady SR kvôli Jaroslavovi Naďovi z OĽaNO, ktorý by mal predstavovať "vážnu bezpečnostnú hrozbu pre SR", je len ďalším dôkazom toho, ako štátna moc zneužíva svoje kompetencie. Útočí na tých, ktorí upozorňujú na prešľapy a nehospodárne nakladanie so štátnymi prostriedkami. V piatok to uviedli predstavitelia opozičného hnutia OĽaNO.

Závery z piatkového rokovania Bezpečnostnej rady SR podľa OĽaNO preukazujú absurditu obvinení voči Naďovi. Ten zároveň tvrdí, že ho prekvapuje prístup premiéra Petra Pellegriniho, ktorý nezvolal Bezpečnostnú radu SR v iných prípadoch.

Jaroslav Naď z OĽaNO zvažuje podanie trestného oznámenia

Naď zvažuje podanie trestného oznámenia

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič mu vyčíta, že mu neprekážali kriminálne aktivity Mariana Kočnera vrátane zneužívania orgánov činných v trestnom konaní na lustráciu novinárov a ich rodinných príslušníkov, ovplyvňovanie rozhodovania súdov bývalou štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou či nahrávky Dobroslava Trnku ani napojenie bývalého podpredsedu parlamentu Martina Glváča na mafiu. „Vtedy bezpečnostná rada zvolaná nebola. Zrazu bezpečnostné riziko je jedna SMS, kde sa spýtate kamaráta, či niekoho pozná,“ mieni líder opozičného hnutia.

Naď vracia úder! Zvažuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


Mimoriadne rokovanie Bezpečnostnej rady: VIDEO Pellegrini si predvolal šéfa vojenských tajných


Predseda vlády SR podľa hnutia ukázal, že sú mu blízke praktiky komunistickej Štátnej bezpečnosti. Naď tiež tvrdí, že súd bol pre jeho odpočúvanie zavádzaný, použitých bolo podľa jeho slov "viacero klamstiev". Je presvedčený, že nie je jediným z hnutia OĽaNO, koho odpočúvali. Potvrdil, že so svojím právnym zástupcom Danielom Lipšicom zvažujú podanie trestného oznámenia zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Naď vracia úder! Zvažuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zvolanie bezpečnostnej rady je divadlo

Zvolanie Bezpečnostnej rady SR považuje Sulík za „ďalšie divadlo, ktoré má slúžiť účelom diskreditácie a vytvárania falošného obrazu o opozičných politikoch“. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. Dodáva, že to nie je ojedinelým prípadom pomsty vysokých predstaviteľov Vojenského spravodajstva na nepohodlných osobách, ktoré sa snažili odhaľovať podozrivé aktivity. Slovensko nazval mafiánskym štátom.

Naď vracia úder! Zvažuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Vo svojom stanovisku liberáli tiež pripomínajú prípad údajného tunelovania vojenského spravodajstva počas prvej vlády Roberta Fica, na ktoré vtedy upozornili vedúce osobnosti z vtedajšej Vojenskej spravodajskej služby Vladimír Suchodolinský a Roman Mikulec. „Za to, že im neboli ľahostajné zlodejiny, boli na nich vyfabulované obvinenia a celé roky boli ťahaní po súdoch, ktoré nakoniec obvinenia z ohrozenia utajovaných skutočností zamietli,“ pripomenul predseda poslaneckého klubu SaS Milan Laurenčík.

Naď vracia úder! Zvažuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Mimoriadne rokovanie bezpečnostnej rady

Mimoriadne rokovanie bezpečnostnej rady štátu zvolal Pellegrini v súvislosti s podozrením na spáchanie trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti, ktorého sa mal dopustiť Naď. Podľa vyšetrovateľa NAKA mal žiadať utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenskej republiky a následne ich vyzradiť ďalším osobám. Konkrétne sa Jaroslav Naď mal niekoho z „bezpečnostného prostredia“ pýtať otázku súvisiacu s kauzou bývalého dôstojníka ruskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa. Oznamovateľom údajného ohrozovania utajovanej skutočnosti je šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar. Ten na Naďa podal i ďalšie trestné oznámenie, týkajúce sa podnikania obvineného.

Ministerstvo obrany SR vo štvrtok poukázalo na úlohy, ktoré Vojenskému spravodajstvu vyplývajú zo zákona pri zabezpečovaní obrany, obranyschopnosti a bezpečnosti SR. „Vojenské spravodajstvo naplnilo ustanovenia zákona tým, že informácie, ktoré získalo v zmysle príslušných ustanovení zákona pri plnení svojich úloh, postúpilo v zmysle a v súlade s týmito ustanoveniami dňa 11. septembra 2019 orgánom činným v trestnom konaní,“ uviedla hovorkyňa MO Danka Capáková.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOPeter PellegriniJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu