Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Glváč nemusí vysvetľovať, či zneužíval funkciu pri komunikácii s Kočnerom, rozhodol výbor NR SR

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Martin Glváč (Smer-SD) nemusí vysvetľovať, či zneužíval svoje postavenie verejného funkcionára v súvislosti s prípadmi, ktoré sa objavili v údajnej komunikácii medzi ním a obžalovaným Marianom K. Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií totiž v utorok nezačal konanie vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov.

Podnet podal podľa predsedu výboru Vladimíra Slobodu (nezaradený) Juraj Petrovič, ktorý kandiduje vo voľbách za SaS. "Namietal tam, že pán Glváč zneužíval svoju funkciu pri jednaní o pozemkoch s Marianom K., že sa mu snažil umožniť, aby mohli riešiť jednak samotnú kúpu pozemkov, prípadné nejaké vratky DPH a podobné záležitosti," uviedol Sloboda s tým, že podnet ďalej nepokračuje konaním, pretože členovia výboru neodsúhlasili navrhované uznesenie.

Petrovič sa vo svojom podnete odvolával na konkrétne novinové články, ktoré boli založené na komunikácii z Threemy. Uviedol napríklad to, že Glváč mal zabezpečiť pre Mariana K. stretnutie s vtedajším kandidátom na pozíciu riaditeľa Daňového úradu Bratislava I Dušanom Pátekom. Glváč mal tiež podľa medializovaných informácií, ktoré boli obsahom podnetu, rokovať s Marianom K. o obchodoch s pozemkami v Čiernej vode, napriek tomu, že mu oficiálne nepatria, ako keby bol ich vlastníkom.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoMartin GlváčVýbor NR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu