Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Sekundy od tragédie v Bratislave: VIDEO Na dráhe sa takmer zrazili dve lietadlá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com, profimedia.sk)

BRATISLAVA - V pondelok ráno prišlo na letisku M. R. Štefánika v Bratislave k netradičnej situácii, ktorá však mala šťastný koniec. Na jednej dráhe sa zrazu takmer ocitli dve lietadlá. Kým spoločnosť Ryanair so svojím strojom a pasažiermi odlietala do Ríma, zároveň pristávalo aj prázdne lietadlo aerolínii Smartwings. Ich pilot však stihol rýchlo zareagovať a vrátiť sa na okruh nad letiskom.

Párik boháčov predviedol v lietadle poriadnu drzosť: Pilot sa s nimi nemaznal, toto si zapamätajú

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk boli lietadlá od seba vzdialené menej ako kilometer. Keď posádka pristávajúceho lietadla videla na dráhe ďalšie lietadlo, urobila tzv. go around, vyhla sa doľava a na pristátie nakrúžila ešte raz.

Sekundy od tragédie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: flightradar24.com)

"V súčasnosti prebieha interné vyšetrovanie, ktoré bude postúpené kompetentným orgánom pre vyšetrovanie, a to Ministerstvu dopravy a výstavby - Leteckému a námornému vyšetrovaciemu útvaru," uviedla hovorkyňa Letových prevádzkových služieb SR Michaela Legelová, ktorá incident potvrdila.

Sekundy od tragédie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: flightradar24.com)

Podľa pilotov sú podobné go around manévre pomerne bežné, najmä na väčších letiskách s hustejšou premávkou. Skupina slovakaviation.sk však uvádza, že išlo o "dosť silný extrém" a skôr by ho zaradili do kategórie tesnotka. So štandardom to teda nemalo nič spoločné. Situáciu si môžete pozrieť aj na zázname Flightradar24.

Viac o téme: LietadloLetiskoRyanairBratislavaSmartwings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu