Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fanúšikovia rozhodli! Skupina Anthology si zahrá ako predkapela

Terchovský Budzogáň
Terchovský Budzogáň (Zdroj: PR)

BRATISLAVA/TERCHOVÁ - Súťaž mladých, začínajúcich kapiel o to kto si zahrá ako predkapela spoločného koncertu skupín Desmod a Olympic v Terchovej pozná víťaza. Spomedzi finálovej päťky dostala najviac hlasov mladá kapela Anthology z Nižnej nad Oravou. Melodický power rock v podaní Anthology oslovil najväčšiu skupinu z viac ako 11tisíc hlasujúcich fanúšikov.

Do mesiac trvajúcej súťaže sa zapojilo spolu 41 slovenských kapiel s jasným cieľom zahrať si na veľkom pódiu pred tisíckami divákov na amfiteátri v Terchovej. Fanúšikovia sa nakoniec vo finálovom súboji priklonili na stranu kapely ANTHOLOGY , ktorá vo finále nechala tesne za sebou skupinu REBELSKY a s väčším odstupom aj EVERLONG, KARPATSKÉ HORKÉ a MF.

"Nikdy sme na takomto podujatí nehrali, vystupujeme skôr v menších baroch. A byť predkapelou Desmodu a Olympicu je pre nás mimoriadna výzva, ich hudbu máme radi",hovorí líder kapely a hráč na klávesy Martin Solárik. Anthology v zložení v ktorom sa prezentovali v súťaži „DESMOD a Olympic hľadajú predkapelu“, hrajú od roku 2009. Šesticu tvorí speváčka Alexandra Hírešová, gitaristi Majo Gonda a Miro Grman, basgitarista Ján Kičín, bubeník Peter Pleva a klávesák Martin Solárik. Mladí hudobníci majú tento rok na konte debutový album s názvom Exitus. Ten obsahuje sedem vlastných skladieb a jednu cover verziu.

Aj na základe úspechu súťaže organizátor hudobného festivalu Terchovský budzogáň Miroslav Tomaškovič povedal: „ Vieme si predstaviť, že urobíme z takejto súťaže tradíciu. Dokonca by sme sa nebránili tomu, aby sme dali budúci rok priestor aj ďalším dvom kapelám v poradí. Je predsa rozdiel, keď začínajúca kapela hrá na festivale o 14.tej pred prázdnym hľadiskom a o 18.tej keď je pod pódiom 10 000 ľudí.“

V pozícii predkapely spoločného koncertu skupín DESMOD a OLYMPIC sa ANTHOLOGY predstavia 14.augusta o 18.30 v Amfiteátri nad Bôrami v Terchovej. Koncert je oficiálnym festivalovým bonusom rockového festivalu TERCHOVSKÝ BUDZOGÁŇ 2011.

5.ročník hudobného festivalu Terchovský budzogáň sa uskutoční 12.-14. augusta 2011 v Terchovej. Na festivale vystúpia: HELLOWEEN (D), KABÁT (CZ), HORKÝŽE SLÍŽE, INÉ KAFE, DESMOD, OLYMPIC (CZ), TUBLATANKA, METROPOLIS, MANTICORA (DK), SLOBODNÁ EUROPA, ARZÉN, CITRON (CZ), MARIAN GREXA - GREXABAT, ZÓNA A, SUFFER AGE (CZ), KONFLIKT, ABOWE, HT, CALIBER X, HELLO BRAIN, ROBERT MIKLA & PROJEKT a ďalší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu