Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Letuška radí: Toto je jedna vec, ktorú by ste si nikdy nemali obliecť do lietadla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Výber správneho oblečenia do lietadla môže byť náročný, pretože cestujúci musí myslieť na to, aby sa vhodne obliekol do svojej destinácie a zároveň sa cítil pohodlne počas letu. Čo ale v prípade nebezpečenstva?

Christine Negroniová je novinárka a spisovateľka, ktorá sa venuje oblasti letectva a cestopisov už niekoľko desaťročí. Tvrdí, že nosenie legín na palube lietadla môže mať fatálne následky alebo prinajmenšom môže zanechať hrozné jazvy v prípade, že lietadlo havaruje alebo vypukne v kabíne požiar. 

Letuška radí: Toto je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"V lietadlách ženy často nosia legíny alebo nohavice vhodné na jogu. Ja sa ale vyhýbam všetkým umelým vláknam, pretože je pravdepodobnejšie, že sa spália a prilepia na vás, ak dôjde k požiaru. Odporučila by som nosiť bavlnené oblečenie alebo čokoľvek vyrobené z prírodných vlákien," vysvetlila pre The Sun

Letuška radí: Toto je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalej sa neodporúča obliekať si do lietadla šortky, a to najmä z hygienických dôvodov. Navyše v lietadlách býva často chladno z klimatizácie. Tesné oblečenie môže spôsobiť opuchy a kŕče, hlavne počas dlhých letov. Nie je vhodné nosiť ani vysoké opätky z bezpečnostných dôvodov; v prípade evakuácie alebo pri použití šmykľavky budú nepraktické. Podobne sú na tom aj letné žabky, ktoré ničomu nepomôžu, ak by vznikol požiar a podlaha v kabíne sa rozpálila.

Viac o téme: OblečenieLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu