Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Pohľad na známu rieku vyvoláva hrôzu: Z toho, čo sa v nej vytvorilo, sa dvíha žalúdok

Temža
Temža (Zdroj: Youtube/Inspire Education)

LONDÝN - V londýnskej časti rieky Temža sa z vyhodených vlhčených obrúskov vytvoril ostrov veľký zhruba ako dva tenisové kurty. Uviedla to britská poslankyňa Fleur Andersonová, podľa ktorej môže podobná hromada zmeniť tok rieky, napísal denník The Times.

Ostrov sa vytvoril v ohybe Temže na západnom okraji Londýna, pri štvrti Hammersmith a rovnomenného mostu. "Stála som na ňom. Je to meter, niekde i viac, hlboká vrstva vlčených obrúskov," doplnila Andersonová počas nedávnej rozpravy v parlamente. 

Poslankyňa taktiež varovala verejnosť, že kopy takýchto obrúskov znečisťujú rieky a keď sa navŕšia, môžu meniť ich tok. Tvoria okolo 90 percent takzvaných tukovcov - hrúd z tuku a odpadkov, ktoré upchávajú kanalizácie. 

"Dostatočne sa nevie, že sa pri spláchnutí nerozložia a že v systéme dlho zostávajú. Putujú až do mora, vyplavujú sa na brehoch Temže," dodala Andersonová. Rebecca Powová z britského ministerstva životného prostredia vyzvala občanov, aby vlhčené obrúsky nesplachovali do záchodov, keď ich už nutne musia použiť. 

Viac o téme: ZnečistenieLondýnTemžaVlhčené obrúsky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu