Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Šéfkuchár vymyslel mega smrtiace menu, ktoré vás môže zabiť: Dokázali by ste ho zjesť?

Chris so svojím Munchie Boxom Zobraziť galériu (3)
Chris so svojím Munchie Boxom (Zdroj: Facebook/Wee Man's Kitchen)

PRESTON - Škótsky šéfkuchár ponúka skutočný gastronomický zážitok. V Austrálii, kde momentálne žije, servíruje takzvanú mega-smrtiacu škatuľu plnú vyprážaného jedla. Táto "lahôdka" v sebe odhadom ukrýva viac ako 4 000 kalórií.

Chris Orr vo svojej reštaurácii Wee Man’s Kitchen v meste Preston v austrálskom štáte Victoria začal nedávno predávať skutočnú bombu. A to doslova. Ide totiž priam o smrtiacu porciu, ktorá obsahuje niekoľko druhov rýchleho občerstvenia. V prepočte za 44 eur si tak môžete kúpiť srdcový infarkt. V škatuli nazvanej ako Munchie Box nájdete pizzu, hranolčeky s kari omáčkou, osem buffalo krídelok, haggis pakoru, dve klobásky, kebab, čedarový šalát, kuracie tikka a široký výber omáčok.

FOTO Šéfkuchár vymyslel mega
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Wee Man's Kitchen)

Na menu sa píše, že porcia je učená pre dvoch "hladných ľudí", prípadne štyroch, "ak sa chcete deliť". "Myslíme si, že to má viac ako 4 000 kalórií," vyhlásil Chris. Pre porovnanie, ženy by mali denne prijať 2000 kalórií, muži o 500 kalórií viac. 

FOTO Šéfkuchár vymyslel mega
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Wee Man's Kitchen)

Tridsaťdeväťročný Orr tvrdí, že sám si nebol istý, či sa táto myšlienka ujme. Pri tvorbe Munchie Box mu išlo o to zakomponovať do neho všetko, čo si človek môže kúpiť v rýchlom občerstvení, miestnom indickom stánku či predajni kebabu. Podľa neho sa táto kalorická bomba dá skvele skombinovať s pivom či škótskou ochutnávkou. A ľudia si ju vraj veľmi rýchlo obľúbili, najmä rodiny. "Austrálčania to milujú a stále o tom hovoria," chváli sa Chris. Tiež prezradil, že v blízkej budúcnosti plánuje aj prípravu vegetariánskej verzie. 

Viac o téme: FastfoodRýchle občerstvenieKalorická bombaChris orr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu