Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hororový útok žirafy: Manžel našiel vedkyňu (35) a syna (3) v kaluži krvi, bojujú o život!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Katy Williams)

HOEDSPRUIT - Mladá vedkyňa pôvodom zo Spojených štátov a jej malý syn bojujú o život v africkej nemocnici po tom, ako ich napadla žirafa. Išlo o nešťastný incident, keď sa zviera pravdepodobne len snažilo ochrániť svoje mláďa. Dvojica sa jednoducho očividne ocitla v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Sam Williams a jeho manželka Kate sú obaja vedci, ktorí žijú na usadlosti Blyde Wildlife Estate v Južnej Afrike. Tridsaťpäťročná žena a jej trojročný syn Finn sa v pondelok stali obeťami krvavého útoku. Čakali vonku na Sama, kým sa vráti z tréningového behu, keď na nich zaútočila žirafa. Jej vyčíňanie zastavil až samotný Sam. Okolo šiestej podvečer sa vrátil domov a keď zbadal, čo sa deje, okamžite odohnal žirafu preč, čím obom zachránil život. 

Hororový útok žirafy: Manžel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Sam Williams)

Kate aj Finn i tak ale utrpeli ťažké zranenia a obaja sa v utorok ráno museli podrobiť operácii v nemocnici v Johannesburgu. Momentálne sú v kritickom, ale stabilizovanom stave. Žirafa na nich podľa všetkého zaútočila preto, lebo mala pri sebe svoje dvojmesačné mláďa a cítila sa ohrozená. 

Hororový útok žirafy: Manžel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Katy Williams)

"Sam práve vtedy dobehol domov a keď videl, čo sa stalo, žirafu od nich odohnal. Boli celí od krvi, musela to byť pre neho strašná trauma," uviedol zamestnanec zariadenia. Žirafa aj so svojím potomkom bude zrejme už čoskoro premiestnená do inej rezervácie. 

Viac o téme: ŽirafaAfrika útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu