Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Facebooku sa opäť šíri nenávisť voči Slovákom: Nemáme radi maďarské potraty!

Stránka urážajúca Slovákov je späť, aj keď v novom šate. Zobraziť galériu (3)
Stránka urážajúca Slovákov je späť, aj keď v novom šate. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Internet otvára dvere mnohým názorom, čo je niekedy zaujímavé a prospešné, inokedy to môže narobiť veľa škody. Pred viac ako dvoma rokmi sa na sociálnej sieti objavila stránka, ktorá urážala Slovákov a podnecovala nenávisť voči Maďarom. Jej autormi boli česky hovoriaci užívatelia. Zdá sa, že opäť udierajú na citlivú strunu.

Po antikampani, ktorá začala chvíľu po tom, ako stránka s názvom „Jsme pro připojení Slovenska k Maďarsku“, Facebook zasiahol a stránku zrušil. No tento rok sa pravdepodobne tí istí autori vrátili s novým nápadom. Založili stránku, ktorá sa na tú kontroverznú podobá a nazvali ju opäť provokatívne „Nemáme radi maďarské potraty“.

Táto komunita ako svoj cieľ uvádza: „Spoločná jednota proti Hornouhorcom, presnejšie proti maďarským potratom, ak chcete proti Slovákom.“ Napriek tomu, že zatiaľ nemá príliš veľa priaznivcov, iba okolo 670, veľa užívateľov Facebooku už dalo najavo svoj názor na obsahové zameranie zbytočnej a urážlivej stránky.

Stránka urážajúca Slovákov je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Otázne je, ako dlho bude táto komunita môcť zdieľať svoje názory verejne, keďže aj v predchádzajúcom prípade zasiahli samotní vývojári najpopulárnejšej sociálnej siete. Zároveň možno predpokladať, že autori stránky sa k podobným nezmyslom vrátia aj v budúcnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu