Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Facebook zasiahol: Kontroverznú protislovenskú stránku zablokoval!

Kontroverznú stránku zablokovali Zobraziť galériu (2)
Kontroverznú stránku zablokovali (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Zdravý rozum zvíťazil! Urážkam na adresu Slovenska zo strany skupiny česky hovoriacich občanov je koniec. Stránka, ktorú na Facebooku pred niekoľkými týždňami založili, už neexistuje.

Vaše tipy

Stránka pod názvom "Jsme pro připojení Slovenska k Maďarsku" vyvolala prednedávnom vlnu emócií a kontroverzie. Otvorene vyzývala k pripojeniu našej krajiny k južným susedom. Bola plná urážok a arogantných poznámok, ktoré Slovensko vykresľovali ako zaostalú oblasť uprostred Európy bez akejkoľvek histórie a národnej uvedomelosti. Vyhlásenia typu "Slovensko je vymyslený pseudoštát, ktorý neexistoval a ani dlho existovať nebude",  nahnevali stovky Slovákov, ktorí sa voči nim dôrazne ohradili.

Facebook zasiahol: Kontroverznú protislovenskú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Na základe mnohých protestov a nahlásení sociálna sieť konečne zasiahla a stránku zablokovala. Na jej autorov je už údajne podané aj trestné oznámenie, a to za porušenie trestného zákona č. 300/2005 Z.z. Slovenskej republiky. Za hanobenie národa a podnecovanie národnostnej nenávisti hrozí obvineným trest odňatia slobody vo výške najmenej jeden rok.

Facebook zasiahol: Kontroverznú protislovenskú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu