Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia tragédia v Tatrách: Túra sa skončila smrťou nevhodne oblečeného a obutého mladíka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

VARŠAVA - Smrťou skončila túra na poľskej strane Tatier, na ktorú vyrazila dvojica mladých turistov len v ľahkej športovej obuvi a v tričkách s krátkym rukávom, hoci na chodníku v Mengusovskom sedle siahajúcom až do výšky 2308 metrov nad morom ležal sneh. V jednu chvíľu jeden z turistov pošmykol a zrútil sa do priepasti hlbokej 100 až 150 metrov. Poliak zahynul na mieste, informovala dnes poľská rozhlasová stanica RMF FM.

archívne video

Vo Vysokých Tatrách sa smrteľne zranil 58-ročný horolezec (Zdroj: HZS)

"V horách panujú úplne zimné podmienky. To nie je čas na tenisky a nedostatočné vybavenie, "varoval hovorca tatranskej záchrannej služby TOPR Marcin Józefowicz. Druhého turistu museli záchranári evakuovať do bezpečia vrtuľníkom. Telo jeho mŕtveho kamaráta prepravili do nemocnice v Zakopanom.

 

Tragický pád zo Zbojníckeho chodníka v Malej Fatre Prostredníctvom tiesňovej linky 112 sa v sobotu 27.5.2023...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, May 27, 2023

Stanica pripomenula, že o deň skôr v slovenskom pohorí Malá Fatra utrpela smrteľný pád 38-ročná turistka zo Slovenska. Podľa Horskej záchrannej služby (HZS) sa zrútila z turistickej trasy Zbojnícky chodník do rokliny. "Na turistickom chodníku zostali tri malé deti vo veku štyri, sedem a osem rokov, ktorých sa neskôr ujali policajti," uviedla HZS. Záchranári sa na lanách spustili k žene, ale na mieste sa ukázalo, že utrpela smrteľné zranenia.

Viac o téme: SmrťTúraTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu