Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Putin v problémoch! Diplomat prehovoril o najväčšom ruskom tabu: Toto si myslia najmocnejší muži Kremľa

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruského prezidenta Vladimira Putina od začiatku vojny na Ukrajine prenasledujú klebety o jeho zlom zdravotnom stave. Hoci Kremeľ mlčal, podľa bývalého diplomata ruská elita veľmi dobre vie, ako je to s Putinovým podlomeným zdravím.

A čo podpora Vladimíra Putina vo vojne na Ukrajine v jeho vlastných radoch? Aj po roku vojny môže kremeľský tyran len ťažko poukázať na nejaké pozoruhodné úspechy. Je to okolnosť, ktorá by mala niektorých Rusov naštvať, nie?

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 395 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine, Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Boris Bondarev, ruský diplomat, ktorý dobrovoľne odstúpil z dôvodu ruskej invázie na Ukrajinu, nedávno pre Newsweek hovoril o vojne na Ukrajine a zhodnotil správanie sa a zmýšľanie kremeľskej elity. Podľa jeho odhadov veľmi dobre vddia, že s Putinom „niečo nie je v poriadku“. Napriek tomu si je Bondarev istý, že proti ruskému prezidentovi nezakročia. V súčasnosti totiž neexistuje k nemu žiadna alternatíva.

"Myslím si, že títo ľudia sú veľmi frustrovaní z toho, čo sa deje, ale nemyslím si, že sú odhodlaní čeliť tejto politike," povedal v rozhovore bývalý ruský diplomat, ktorý v rokoch 2019 až 2022 pôsobil v Rusku v Ženeve. "Myslím si, že najvplyvnejší a najinformovanejší ľudia uznávajú, že niečo nie je v poriadku."

Napriek tomu budú slúžiť a podporovať Vladimíra Putina, kým bude pri moci a zmierniť jeho zločiny alebo mu pomôcť dostať sa z nich. "Môžu byť veľmi nespokojní a obávajú sa o budúcnosť, no zároveň si myslím, že si nevedia predstaviť svoju vlastnú budúcnosť bez Putina. Myslím si, že bez Putina by boli úplne stratení. Cítia, že bez Putina, bez jeho ochrany, bez jeho autority, budú ponechaní sami na seba,“ pokračuje Boris Bondarev.

Pre exdiplomata sú priaznivci Vladimíra Putina ako dospelé deti. Kremeľský tyran ich vychovával a vždy ochraňoval. V dôsledku toho nie sú schopní robiť vlastné rozhodnutia, nieto ísť proti svojmu „otcovi“. Boris Bondarev nechal vo svojom rozhovore otvorené, čo presne nie je v poriadku s Putinom.

Medzi rakovinou a Parkinsonovou chorobou: Putin mal byť už dávno mŕtvy

So začiatkom vojny na Ukrajine sa do centra pozornosti svetovej publicity nevyhnutne dostala ďalšia téma: zdravie kremeľského tyrana Putina. Záplava bizarných správ o jeho zdravotnom stave bola v posledných týždňoch a mesiacoch obrovská. Rakovina, Parkinsonova choroba, mŕtvica, demencia: zoznam chorôb, ktoré údajne postihli ruského prezidenta, je dlhý. Ak by to bola pravda, Vladimir Putin by bol už dávno mŕtvy.

Viac o téme: ZdravieElitaVladimir PutinUkrajinaKremeľBoris Bondarev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu