Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

S prílivom turistov sa obnovil nebezpečný trend: Už má jednu obeť, toto nikdy neskúšajte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PALMA DE MALLORCA - So zrušením obmedzení zavedených v predchádzajúcich dvoch rokoch v dôsledku pandémie COVID-19 sa cestovný ruch na španielskych Baleárskych ostrovoch výrazne obnovil. Zvýšil sa počet turistov, ale aj tých, ktorí vo väčšej miere konzumujú alkohol. To si podľa El País vyžiadalo niekoľko vážnych zranení a jedno úmrtie len tento mesiac na Baleárskych ostrovoch, zatiaľ čo ďalší turista tam zomrel pred dvoma týždňami po skoku z útesu do vody.

Niekoľko zranení a jednu obeť na Baleárskych ostrovoch si vyžiadal takzvaný balconing. Pri tejto čudnej zábave sa v tejto obľúbenej destinácii každoročne zraní, niekedy aj smrteľne, niekoľko ľudí a tamojšie úrady už preto za to začali udeľovať pokuty. Balconing spočíva v tom, že turisti, najmä mladí a často pod vplyvom alkoholu, preliezajú z jedného hotelového balkóna na druhý alebo skáču z balkónov do bazéna. 

V polovici mája takto zomrel štyridsaťtriročný britský turista, ktorý po návrate z oslavy spadol z balkóna zo siedmeho poschodia hotela v letovisku Magaluf. Podľa svedkov, ktorí v tom čase už raňajkovali na terase, sa chvíľu prechádzal po zábradlí balkóna, kým z neho spadol a smrteľne sa zranil. Privolaní záchranári mu už nemohli pomôcť. Podľa polície bol opitý. 

Druhé úmrtie na Baleárskych ostrovoch v máji nesúviselo s alkoholom. Tridsaťjedenročný Holanďan zomrel po skoku z útesu do mora na juhu Malorky, pretože zle odhadol vzdialenosť a hĺbku a spadol na skalu v mori. Potom omdlel a utopil sa, uviedol El País.

Viac o téme: AlkoholObeťBalconingPalma de Mallorca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu