Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Turisti narazili v národnom parku na zriedkavú bytosť: Odrovnalo to dokonca aj sprievodcu

(Zdroj: Youtube/Carl Kemp)

YELLOWSTONE - Turistický sprievodca spozoroval v Yellowstonskom národnom parku rosomáka severského. Podľa odborníkov išlo o ojedinelý jav. V národnom parku a priľahlých národných lesoch totiž žije len sedem jedincov a šanca, že na nich narazíte, je mimoriadne malá.

Sprievodca v Yellowstonskom národnom parku McNeil Lyons bol ráno 5. marca v aute s deväťročnou návštevníčkou a jej otcom, keď sa na zasneženej ceste objavilo vzácne zviera - rosomák severský. "Návštevník povedal nahlas presne to, čo som si myslel. ‚To je medveď?‘ Na chvíľu sme si obaja mysleli, že by to mohol byť mladý čierny medveď, ktorý sa od nás vzďaľuje, ale keď sa otočil a pozrel sa cez pravé rameno smerom k nám, nebolo pochýb o tom, že ide o rosomáka," uviedol Lyons. 

Skupinka strávila tri minúty skúmaním zvieraťa, kým sa nepriblížilo ďalšie auto a rosomák vyliezol na kopec. Neskôr sa k turistom opäť priblížil, čo im umožnilo spraviť jedinečné fotografie zo strechy auta sprievodcu. 

 

WOLVERINE INSIDE YELLOWSTONE NATIONAL PARK March 5, 2022 This post is the follow up from last night's image. These...

Posted by Yellowstone Insight on Sunday, March 6, 2022

V Yellowstonskom národnom parku a priľahlých lesoch žije podľa agentúry National Park Service (NPS) len sedem zdokumentovaných rosomákov - dve samice a päť samcov. Rosomáky patria do čeľade lasicovitých, sú aktívne v chladnom a zasneženom prostredí a majú tendenciu obývať veľmi odľahlé oblasti. Nie sú jediným nepolapiteľným zvieraťom v Yellowstone. Park je tiež domovom viac ako sto známych kanadských rysov, ktoré sú podľa NPS uvedené ako ohrozené v 48 amerických štátoch. Od decembra 2021 žije v parku najmenej osem svoriek s 95 šedými vlkmi.

Viac o téme: TuristiNárodný parkYellowstoneRosomák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu