Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Francúzi prepásli futbalový zápas na EURO: Dostali lekciu! Osudným sa im stal let do Budapešti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Hayden Smith via AP)

BUDAPEŠŤ - Skupina priateľov z Francúzska chcela minulú sobotu vycestovať do Budapešti, aby si pozrela zápas európskeho šampionátu medzi Francúzskom a Maďarskom. Šesť futbalových fanúšikov nešťastnou náhodou pristálo v rumunskom hlavnom meste Bukurešť a zápas nestihli.

Šiesti Francúzi omylom odleteli do Bukurešti namiesto do Budapešti na sobotňajší zápas Majstrovstiev Európy vo futbale. V skutočnosti chceli povzbudiť svoje národné mužstvo pri zápase s maďarským tímom, informujú rumunské noviny Jurnalul National.

Minister Naď prišiel na vládu zakrvavený! FOTO Hrôzostrašné zranenie na tvári, prvé slová, čo sa stalo

Francúzski fanúšikovia však na štadión nikdy nedorazili. Dôvodom je to, že týchto šesť mužov urobilo chybu pri rezervácii letov. Tri lístky boli rezervované do Budapešti a tri do Bukurešti. Pravdepodobne potom všetci nastúpili do nesprávneho lietadla.

Zápas Francúzsko-Maďarsko
Zobraziť galériu (3)
Zápas Francúzsko-Maďarsko  (Zdroj: SITA/AP/Christof Stache)

Bukurešť namiesto Budapešti: Musíme sa viac učiť o Európe

Po príchode do rumunského hlavného mesta nasledovali šiesti muži ďalších futbalových fanúšikov v domnení, že kráčajú smerom k štadiónu. Skončili v kaviarni, kde sa stretli s novinárom z Jurnalul National. Ten konečne objasnil francúzskym fanúšikom, že skutočne skončili na nesprávnom meste.

Po telefonáte do cestovnej kancelárii jeden z Francúzov povedal: "Vyčítali nám, že sme nevedeli, aký je rozdiel medzi Bukurešťou a Budapešťou. Zarezervoval som všetky letenky naraz. Ako nám mohli dať tri sem a tri tam? A smola je to, že sme prišli všetci sem. Je to ako vo filmoch s hlupákmi, so skrytou kamerou“.

Zápas Francúzsko-Maďarsko
Zobraziť galériu (3)
Zápas Francúzsko-Maďarsko  (Zdroj: SITA/AP/Tibor Illyes)

Nečakaný šťastný koniec: Francúzsko príde do Bukurešti

Namiesto sledovania napínavej hry (1:1) na zaplnenom štadióne v Budapešti museli muži sedieť pred televíziou v rumunskej krčme. „Úprimne povedané, medzi Bukurešťou a Budapešťou pre mňa dodnes nebol žiadny rozdiel,“ uviedol jeden Francúz. Na konci si skupina uvedomila: „Musíme sa viac učiť o Európe.“

Šport v Petržalke len tak zasvieti! Vyrásť by tam mal areál športu a zdravia, informoval o tom župan Droba

Stále však mali jednu nádej: "Zostaneme tu a počkáme do stredy, aby sme videli, kde hrá Francúzsko. ​​Ak vyhráme skupinu F, budeme hrať v osemfinále tu v Bukurešti. Nebola by zábava, keby náš národný tím za nami prišiel? “

Francúzsko skutočne zvíťazilo v skupine F v stredu a v pondelok ho čaká súboj so Švajčiarskom v Bukurešti.

Viac o téme: FutbalZámenaLetenkyBukurešťBudapešťFrancúziEURO 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu