Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Maďarsku pribudlo vyše 600 infikovaných KORONAVÍRUSOM: Povolili návštevy v nemocniciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 657 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 47 pacientov, informoval v piatok operačný štáb na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

V nemocniciach je 1645 chorých s koronavírusom. Takýto nízky počet covidových pacientov evidovali naposledy vlani v októbri, pričom aj ďalšie pandemické údaje klesajú, konštatoval server klubradio.hu.Podporu umelej pľúcnej ventilácie si vyžaduje stav 195 pacientov.

Počet aktuálne nakazených klesol na 110.034 a z covidového ochorenia sa zotavilo už 661.564 osôb. Zaočkovaných aspoň prvou dávkou vakcíny je 4.898.866 ľudí. Obe dávky dostalo 2.886.292 z nich. Od začiatku pandémie sa koronavírusom v Maďarsku nakazilo 801.025 osôb a 29.427 ľudí zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19.

Povolili návštevy chorých v nemocniciach

Pacientov v maďarských nemocniciach bude možné navštevovať už od piatka, rozhodol operačný štáb. Pôvodne plánované čiastočné uvoľnenie zákazu návštev v rámci zmierňovania epidemiologických opatrení, ktoré bolo avizované na pondelok (24. 5.), štáb presunul na skôr z dôvodu nadchádzajúcich svätodušných sviatkov, informoval spravodajský server mfor.hu.

Zákaz návštev bude ale platiť aj naďalej v prípade chorých, ktorých liečia s ochorením COVID-19. Ostatných pacientov môže denne navštíviť iba jedna osoba, ktorá sa musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní covidu. V prípade dobrého počasia môže prebehnúť návšteva pacienta aj v exteriéri, vtedy za ním môže prísť aj viac návštevníkov.

Viac o téme: ObetePandémiaMaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu