Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ťažké koronavírusové smeny: Zdravotné sestry zverejnili svoje fotky pred smenou a po nej

Zdravotné sestry zverejňujú selfie, ako vyzerajú pred smenou a po nej.
Zdravotné sestry zverejňujú selfie, ako vyzerajú pred smenou a po nej. (Zdroj: Twitter/Kathedrals)

WASHINGTON - Tieto obrázky hovoria viac ako tisíc slov: Sestry z USA v súčasnosti tweetujú pred a po selfie. Jedna fotografia zobrazuje sestry v „normálnom stave“ pred ich pandemickou misiou - optimisticky sa usmievajú a žiaria. Viditeľne vyčerpaní, s tmavými kruhmi a bledou pokožkou, sa prezentujú po svojich smenách na koronavírusových jednotkách intenzívnej starostlivosti.

"How it started" – "How it's going": Sestry jednotne komentujú svoje porovnanie fotografií iba týmito niekoľkými jasnými slovami: „Takto sa to začalo - takto to pokračovalo.“ Ženy sa inšpirovali svojou kolegyňou Kathryn Niveyy, ktorá pri popise svojho foto tweetu dodáva, ako veľmi miluje svoju prácu a že napriek všetkým okolnostiam chce byť pri chorých.

"Milujem byť zdravotnou sestrou. Nečakala som, že budem zdravotnou sestrou uprostred vysoko spolitizovanej pandémie, ale život sa stáva všeličo - a ani pri pandémii nie je nič, čo by som urobila radšej: Starostlivosť o chorých je česť a svojich pacientov si vážim.“

Zdá sa, že tweet mladej zdravotnej sestry zasiahol ten správny nerv. Počas niekoľkých hodín takmer milión ľudí zdieľa, lajkuje  a komentuje príspevok Kathryn a mnohí sa cítia inšpirovaní k šíreniu jej posolstva pomocou vlastných selfie: Je to neuveriteľne ťažké, ale robíme to s plným nasadením!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu