Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Belgicko hlási týždenný pokles nových prípadov nákazy o 46 percent

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco)

BRUSEL - Priemerný počet ľudí pozitívne testovaných na nový typ koronavírusu v Belgicku opäť klesol na menej ako 9000 prípadov za deň. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra Belga.

Z údajov Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano vyplýva, že za sedem dní od 31. októbra do 6. novembra bolo zistených v priemere 8260 prípadov nákazy koronavírusom za deň, čo predstavuje 46-percentný pokles oproti týždňu predtým. Od vypuknutia epidémie v Belgicku potvrdili nákazu 503.182 osobám. V priebehu pondelka hlásili v krajine "len" 2393 prípadov.

Za posledných 24 hodín prijali do nemocníc v Belgicku 437 pacientov s ochorením COVID-19. Priemerný počet denných hospitalizácií však aj naďalej klesá - od 31. októbra do 6. novembra to bolo v priemere 574 nových pacientov za deň, čo je pokles o 14 percent v porovnaní s predošlým sedemdňovým obdobím.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V súčasnosti je v krajine hospitalizovaných 7217 pacientov, z nich sa v utorok 1474 nachádzalo na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Epidémia ochorenia COVID-19 si doteraz v Belgicku vyžiadala smrť 13.216 ľudí. V posledných dňoch krajina eviduje denne okolo 179 úmrtí, čo je 39-percentný nárast oproti stavu z predchádzajúceho týždňa.

Viac o téme: PandémiaBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu