Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Belgicko hlási týždňový pokles nových infekcií, pacientov aj obetí

Koronavírus v Belgicku
Koronavírus v Belgicku (Zdroj: SITA/Daina Le Hardic, Pool Photo via AP)

BRUSEL - Začiatok nového týždňa sa v Belgicku nesie v znamení poklesu nových prípadov nákazy novým koronavírusom, hospitalizácií i počtu úmrtí. Uviedli v pondelok belgické médiá s odvolaním sa na aktualizované údaje Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano.

Minulý týždeň (od 9. do 15. novembra) sa počet hospitalizovaných oproti stavu z predošlého týždňa znížil o 22 percent pri dennom priemere 463 nových pacientov. V belgických nemocniciach je teraz 6518 pacientov, z toho 1439 sa nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Klesajúci trend je viditeľný aj čo sa týka počtu nových prípadov nákazy, ktorý klesol takmer o 50 percent. Počas minulého týždňa malo pozitívne testy v priemere 5057 osôb denne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rovnako sa znižuje aj počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19. Denný priemer klesol pod hranicu 200 osôb, pričom v nedeľu pribudlo ďalších 196 úmrtí. Medzifederálne krízové centrum pre COVID-19 v pondelok oznámilo, že z pohľadu vekovej štruktúry obetí sa situácia medzi prvou a druhou vlnou epidémie príliš nezmenila. Virológ a hovorca krízového centra Yves Van Laethem spresnil, že priemerný vek pacientov s COVID-19 je 50 - 80 rokov, polovica z nich má viac ako 70 rokov. Podľa nemocničných štatistík 55 percent pacientov sú muži a počas druhej vlny štvrtinu pacientov prijali nemocnice z domovov dôchodcov.

Viac o téme: ObeteBelgickoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu