Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odrezal láske hlavu: Po koktaile z drog a alkoholu vytiahol na matku svojho dieťaťa nôž

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/J. C.)

PERTH – Zaľúbení by sa niekedy od lásky aj zjedli. Takže sa predtým musia nakrájať. Žiarlivý mladý muž si pred svojou priateľkou namiešal šialený koktail alkoholu a drog. Potom sa medzi nimi strhla hádka o otcovstvo ich dieťaťa a on vytiahol nôž.

Junior Fayiah Carlos (27) a Christine D´Cruzová († 19) spolu chodili dva roky. Žili v austrálskom Mandurahu južne od Perthu. Bola to zvláštna láska, z ktorej sa narodilo aj dieťa. Počas ich vzťahu rodina tínedžerky niekoľkokrát ohlásila, že na tele Christine sa objavili modriny a zranenia. Dva týždne pred útokom šialenca preto súd vydal pre Carlosa zákaz približovať sa ku Christine. Láske však nerozkážeš. Dievčina sa s ním však bez ohľadu na súdny zákaz naďalej stretávala. A potom prišiel ten strašný deň 30. decembra 2017. Carlos raňajkoval bourbon, víno, pervitín, marihuanu a prášky na spanie.

Odrezal láske hlavu: Po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/J. C.)

Najvyšší súd Západnej Austrálie si tento týždeň vypočul informáciu o vtedajšej hádke medzi Carlosom a Christine. Dvojnásobný otec náhle schmatol nôž, stratil nad sebou kontrolu a začal ju bodať. 35-krát ju bodol do krku, hlavy a hornej časti tela. Potom ho zmohol alkohol a drogy. Šiel spať a jej telo s čiastočne odrezanou hlavou bolo neskôr nájdené zabalené v osuške v kúpeľni. Carlos sa k vražde priznal. Súd si vypočul vyjadrenie odborníka, že muž v čase vraždy trpel „halucinačnou poruchou vyvolanou užitím návykovej látky“. Sudca Joseph McGrath označil útok za „spontánny násilný čin“, pri ktorom Carlos bodol Christinu D'Cruzovú do najzraniteľnejších častí tela. „Bodnutia boli vykonané so zjavnou agresivitou,“ povedal. „Zosnulá pritom mala mať pocit bezpečia vo svojom dome.“ Christininej rodine vyjadril McGrath úprimný zármutok nad tým, že jej dieťa vyrastie bez matky. Christinin otec sa na súde stále obzeral, kde je jeho dcéra, hoci vedel, že je mŕtva. Súd si tiež vypočul, že Carlos už raz bol odsúdený za napadnutie predchádzajúcej partnerky.

Odrezal láske hlavu: Po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/J. C.)
Prokurátor Craig Astill uviedol, že obaja rodičia odmietli vychovávať spoločnú dcéru a bola to vina Carlosa. Uviedol tiež, že Carlos jej zabránil v splnení sna stať sa pracovníčkou v oblasti starostlivosti o deti a získať vodičský preukaz. Craig Astill tiež ozrejmil, že Christine nezomrela ihneď, ale umierala s vedomím, že za jej strašnú smrť je zodpovedný muž, ktorého milovala. Carlos, utečenec zo Sierry Leone, ktorý prišiel do Perthu, keď mal 12 rokov, mal počas pojednávania väčšinou sklonenú hlavu. Na súde tiež odznelo, že s ním boli výchovné problémy a začal užívať marihuanu a metamfetamín, keď mal 15 rokov. Sudca McGrath povedal, že agresivita jeho útoku preukázala úmysel zabiť. Junior Fayiah Carlos teda strávi najmenej 19 rokov vo väzení. Sudca McGrath pripustil, že Carlos vyjadril úprimnú ľútosť, ale zároveň poznamenal, že ak vrah vo väzení neabsolvuje liečbu, hrozí, že bude po prepustení v násilnostiach pokračovať

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu