Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO otrasnej nehody pri Hnúšti: Absolútna nezodpovednosť vodiča, zranenia utrpeli dve deti

Na Veľkonočný pondelok úradoval alkohol. Zobraziť galériu (2)
Na Veľkonočný pondelok úradoval alkohol. (Zdroj: KR PZ BB)

HNÚŠŤA - Tridsaťdvaročný muž sa na Veľkonočný pondelok poriadne posilnil alkoholom. Ani to ho však neodradilo od toho, aby si sadol za volant. Neohrozoval však tým len svoj život a okolie, ale aj dve deti, ktoré sa s ním viezli v aute. Tie napokon skončili v nemocnici.

Ako priblížila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, k udalosti došlo v popoludňajších hodinách. Podľa jej slov sa šofér plne nevenoval vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke a na Clementisovej ulici narazil do tam zaparkovaného vozidla, ktoré poškodil. 

Na Veľkonočný pondelok úradoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ BB)

"S vozidlom pokračoval v jazde v smere na Klenovec, kde za obcou Maša narazil bočnou časťou svojho vozidla do ľavej zadnej časti v tom istom smere jazdiaceho auta Suzuki Baleno. Ani toto nezastavilo 32-ročného muža, ktorý napriek tomu pokračoval v jazde," opísala hovorkyňa. V časti Kudlovo potom prešiel do ľavého jazdného pruhu, zišiel s vozidlom mimo cestu a narazil do priekopy. 

Alkohol a nezodpovednosť

Náraz bol silný, auto vymrštilo a skončilo prevrátené na streche v koryte rieky. Dvaja chlapci vo veku 10 a 13 rokov utrpeli zranenia, s ktorými ich previezli do nemocnice. Ukázalo sa, že vodič si poriadne doprial. Nafúkal až 1,12 promile alkoholu! A to nebolo všetko.

FOTO Jazda na R2 sa zmenila na hotovú nočnú moru: Autu vbehla do cesty lesná zver, desivá zrážka

Polícia zistila aj to, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia. "Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Povereným príslušníkom okresného dopravného inšpektorátu mu bolo vznesené obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uzavrela Kováčiková.

Viac o téme: AlkoholHaváriaHnúšťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu